Türkiye mutfağından lezzetlerin yer aldığı festivalde, Döner, gözleme, tatlılar ve çay servisi yapıldı. Ailelerin ve vatandaşların katıldığı festivalde dans ve folklor gösterilerine yer verildi.

Schaerbeek belediyesinin bu yıl 10.'sunu düzenlediği festivalde, Schaerbeek belediye başkanı Bernard Clerfayt ve Başkan Yardımcısı Sait Köse, festivale katılanlarla bir bir ilgilendi, sorunlarını dinledi. Schaerbeek belediyesi tarafından düzenlenen festivalde Aileler çocukları ile piknik yaptılar, stantları gezdiler, sohbet edip eğlendiler.

Brüksel'de Schaerbeek belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor festivali her yıl farklı kültürleri bir araya getiriyor. Çocuklar için eğlence yerleri ve oyun alanlarının hazırlandığı festivalde, çocukların yüzlerine çeşitli boyamalar yapıldı, palyoçalar tarafından balonlar dağıtıldı.

 7'DEN, 70'E HERKESİ AĞIRLIYORUZ

Schaerbeek Crossing parkında düzenlenen festivalde konuşan Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse “Yaza merhaba dediğimiz bu günlerde, her sene geleneksel organize ettiğimiz, gençlik ve spor şölenini bu gün yaptık. Amacımız bütün yılın yorgunluğunu üzerinde taşıyan öğrencilerimizin, hem onların stres atmalarını sağlamak, hem de iki hafta sonra başlayacak sınavlara daha zinde girmelerini istiyoruz. Burada her yıl olduğu gibi sade gençlere değil, Ailelere, çocuklara 7'den, 70'e herkesi ağırlıyoruz ve giderken buradan herkes çok mutlu gidiyor" dedi.

Festivale katılan Firdevs Selvi “Çok güzel bulduk, bir hafta sonunu çok güzel farklı kültürler bir araya gelerek kültürümüzü tanıtan güzel bir gün. Bunu düzenleyen Schaerbeek belediye başkanı Bernard Clerfayt ve başkan yardımcısı Sait Köse'ye teşekkür ederiz. Bir Pazar günü çok güzel dolu dolu geçiriyoruz" dedi.

Festivale katılan Ali Öner Bay “Ben 25 yıldır Belçika'dayım her yıl düzenleniyor ve ailemizle katılıyoruz güzel bir gün. Her ülkeden vatandaşlar var, Latin Amerikalısı, Fas'lısı, TürkIiye kökenlisi, Arnavut'u katılıyor, gayet güzel bir gün herkes mutlu bizde mutluyuz" dedi.

Festivale katılan Gamze Taşkıran “Gayet süper kaliteli bir organizasyondu, bu organizasyonu düzenlediği için Sait Köse'ye de çok teşekkür ederim. Birçok Türkiye kökenliler ve yabancılarda aynı şekilde buradaydılar, süper bir organizasyondu, tekrar, tekrar teşekkürler" dedi.

Brüksel'de Schaerbeek belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor festivaline katılan vatandaşlarda Aileleri ve çocuklarıyla birlikte güneşin keyfini çıkarttılar.