Çalışmalarını Almanya’nın Köln Şehrinde, Köln Kültür Dairesi’nin tahsis ettiği atölyede yürüten ressam Ali Zülfikar’ın Duisburg Şehrindeki sergisinde 35 eser sergileniyor.

Sergiye kurumsal destek veren Duisburg Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Thomas Krützberg ile Duisburg Sanat Derneği Başkanı Herbert Gorba açılışta yaptıkları konuşmada ressam hakkında bilgi vererek, onun sanatsal duruşundan ve sergilenen eserlerinden övgüyle bahsettiler.

Hikayesi Olan İnsan Yüzleri Çizdim

Çehreler isimli serginin basın bildirisinde ressam’ın, ‘kendine özgü tekniğiyle sanat dünyasına farklı bir dinamik kattığı’ söylenirken, 170’in üzerinde sergi açan Ali Zülfikar da yaptığı açıklamada, “Bu sergimde dünyanın heryerinden Afrika’dan Avrupa’ya, Amerika’ya kadar acısı, özlemi, sevgisi olan, farklı kültürlerden, hikayesi olan insanların yüzlerini çizdim. Resimlerimdeki insan çehrelerini çoğunlukla, teknik olarak tuval üzerine kurşun kalemle çizdim” dedi.

Alman Medyası Merkel figürünü görmezden geliyor

TJB'den Alirıza Güler'in haberine göre, 35 eserin içinde politik figürlerin yüzleri de olduğunu söyleyen ressam devamla, “Politik figürlerime olumlu ve olumsuz tepkiler alıyorum haliyle. Sanatın eleştirel özelliği olmalı. Sanata politika karıştırma diyenler de var ama, genel olarak eleştirel yaklaştığım insan yüzlerine olumlu eleştiriler alıyorum.

Bu sergimde Erdoğan ve Merkel’in politikalarını eleştirdiğim figürleri de var. Alman Medyası Merkel figürünü görmezden geliyor. Merkel’in bu figürden haberi olduğunu biliyorum ama, o da görmezden geliyor. Erdoğan içinse, daha çok onun taraftarlarınca sosyal medya üzerinden yapılan saldırılarla karşılaştım. Almanya’nın Linz şehrindeki sergimde, Mainz Türk Konsolosu belediye başkanından resmin kaldırılmasını yazılı ve sözlü olarak talep etti. Ben bu sansürü kabul etmedim. Erdoğan figürünü protesto için üç gün boyunca açıklamasıyla birlikte ters olarak astık. Sansür ve yasak tartışmalarının basına yansımasıyla ve gelen destekler üzerine resmi sergilemeye devam ettik” diye konuştu.