Haber Merkezi


Düsseldorf'un ünlü semti Altstadt'ta bulunan atölyesinde resim yapan ve resimlerini yine atölyede ziyaretçilere açan Osman Akçit, davet ettiği  habercilere, Türkiye kökenli vatandaşların resim sanatına oldukca yabancı kaldığını anlattı.



Resimlerinde daha çok doğayı anlatmaya çalıştığını belirten Osman Akçit, "yaptığım resimlere Alman resim severlerin yanısıra, Japon ve Kore'lilerin ilgisi oldukça iyi, ama Türkiyelilerin ilgisi 0.2.Bu da çok acı, boğazdan başka birşey bilmiyoruz.Sanatı sevmemiz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne dahil olma sürecine benziyor" sözleriyle dert yandı.

Öğrencilik yıllarında Almanya'ya gelen ve aldığı eğitimin ardından 1991 yılından beri kendi atölyesinde resim yapan ressam, yaptığı resimlerin satışından elde ettiği gelirle de, geçimini sağladığını belirtti.

Resim yapmak isteyen herkese atölyesinin kapılarının açık olduğunu söyleyen Osman Akçit, Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı bir eyalette bulunmamıza karşılık, okullardan da herhangi bir yetkilinin öğrencilere, resim sanatını anlatmamiz için bir teklif, bir çağrısı olmadı dedi.

Osman Akçit, resimlerimi ziyaret etmek isteyenler ve resim sanatını öğrenmek isteyenlerin, Benratherstr.3, 40213 Düssseldorf adresinde ki atölyemizden ve www.atelierakcit.de adlı internet sayfamızdan bilgi alabilirler dedi.