Bir stand-up programında Aleviler ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle sosyal medyada çok sayıda kişinin tepkisine neden olan komedyen Pınar Fidan yaptığı yeni açıklamasında tehdit edildiğini duyurdu, kendisine destek olanlara teşekkür etti, yanlış anlayanlardan ise özür diledi.

Fidan, "İstemeyerek öngörmeyerek incittiğim insanlardan ve toplum kesimlerinden içtenlikle özür dilerim" dedi. 

Fidan’ın da içinde yer aldığı stand-up topluluğu TuzBiber de sosyal medyadan paylaştığı bir metinle özür diledi.

Fidan, yeni bir sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. “Hesabım kilitlendiği için bu hesaptan paylaşıyorum” diyen Pınar Fidan açıklamasında şöyle: 

“18 Mart 2020 tarihinde, bir sahne gösteriminden kısa bir kesit YouTube’a yüklendi. Bu videonun bir bölümünde, düşünce olarak karşısında durduğum ayrımcıları ve saldırganları onların kendi dilini kullanarak mizah aracılığıyla hicvetmeye çalıştım. Videoya gelen birkaç yorum sonrasında amacımın yanlış anlaşılabileceğini anlayarak aynı gün videonun kaldırılmasını talep ettim.

Talebim üzerine kaldırılan video yayında kaldığı kısa süre içerisinde tanımadığım kişilerce kopyalanıp çeşitli mecralarda paylaşılınca maksadını aştı. Haksız bir şekilde hedef gösterilmem üzerine korkunç bir karalama kampanyası başlatıldı. Tepkiler henüz bu boyuta varmadan önce sosyal medya hesabımdaki bir fotoğrafımın altına yorum yazan birkaç kişiye yazdığım cevap, sonrasından kamuoyuna yaptığım açıklama olarak lanse edildi. Şahsıma, arkadaşlarıma, aile fertlerime, zamanında çalıştığım ve şu an bağlantım olmayan kurumlara ve mekanlara yönelik hakaret, küfür, saldırı ve tehditlere tanık olduk ve oluyoruz.

Amacım, herhangi bir inancın mensuplarını veya halkın bir kesimini incitmek, hedef göstermek, aşağılamak, kışkırtmak, bir zümreye hakaret etmek değil, aksine geçmişte yaşadığımız acılı olayların sorumlularını ve zihniyetlilerin yaptığım iş doğrultusunda hatırlatmaktı.

Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim. İstemeyerek öngörmeyerek incittiğim insanlardan ve toplum kesimlerinden içtenlikle özür dilerim.”

Pınar Fidan hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlatılmış, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.