53'üncü Paris Uluslararası Nautic Tekne Fuarı; 130 bin  m² sergi alanı ve  4 salonda; 810 katılımcı expozan 1400 tekne ve markaları yeraldı.

Yaklaşık 200 yeni tekne de dahil olmak üzere 800 tekne sergilendi. Furaı şu ana kadar yaklaşık 240 bin ziyaret etti.

 

Uzmanlar, meraklılar Uluslararası Nautic'te biraraya geldi . Navigasyonla ilgili tüm sorunlar , yeni yelkenli tekneler ve motorlu tekneler ve çeşitli ekipmanlar  geniş bir yelpazede sunuldu. Motorlu tekne , yelkenli, aynı zamanda rüzgar sörfü , kano  dalış, balıkçılık,nehir , yayıncılık ve hizmetler de dahil olmak üzere çok sayıda disiplinlere ev sahipliği yaptı.

 

Fuarda ayrıca su sporları uygulama , çocukları ve gençleri eğitmek , çevresel sorunları anlamak için de  fırsatlar sunuldu.

Su sporları ve ekipmanları alanında en son yenilikleri profesyoneller tarafından gösterildi.

 

Geçen yıla göre katılımcı oranında  % 5 fuar sergi alanında % 10 azalma olduğu belirtildi.

Fransa'da su önemli bir sektör. Bu sanayinin sektöründe  gerçekleşen yıllık cirosu 4.42 milyar avrodan fazla. Sektörde 5 bin 90 şirket, 40 bin iş temsilcisi var.

 

Paris Kültür Tanıtma Müşaviri Serra Aytun, "Paris'te gerçekleşen bu fuara 2005 yılından beri katılıyoruz. Deniz Turizm Birliği ile birlikte organize ettiğimiz bir fuar. Türkiye'den marinalar, seyahat acentaları katılıyor. Sektörle ilgili bilgi almaya gelenleri özellikle buradan bilgilendirmeye , yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burası aynı zamanda önümüzdeki dönemin seyahatlerini oraganize etmek, tekne kiralamak isteyenler için imkanları keşfetmek veya teknelerini Türkiye'de park etmek ,orada bırakmak isteyenler için marinaların burada olması iyi bir fırsat oluyor Türk firmaları için. Sadece denizcilikle ilgili değil. Türkiye ile ilgili bilgi almaya gelenleri de bilgilendiriyoruz. Fuarlar bu sektörün doğrudan ilgilileri ve diğer meraklılarını biraraya getirmek için iyi bir fırsat oluyor. Gerek profesyonal açıdan özellikle bu konuda Türkiye hakkında daha fazla bigi almak isteyen kişilere bir fırsat. Türkiye'den yedi temsilci katıldı. 2014 yılı için katılacağımız altı fuar belirlendi. Fuarlar belirlendiği zaman sektöre duyuruyoruz. Sektör ilgilendiği fuarları takip ediyor. Zamanında başvuru önemli oluyor.Bazen çok başvuru oluyor ve imkanlarımız herkesi almaya yetmeyebiliyor.Ya da çok geç başvurmuş oluyorlar. Fuar yönetimlerinde belirli tarihler var tarihleri geçirmeden kayıt yaptırmanız gerekiyor veya randevulu fuarlarda randevu  listesine zamanında girmeniz gerekiyor.Bu tarihleri geçirdiğiniz zaman bizde müdahale etsek imkan sağlayamadığımız zamanlarda oluyor malesef. Deniz Turizm Birliği'nin bu yıl güzel bir çalışma yapmış.Türkiyede ki marinalarla ilgili bir broşür hazırladılar.İstanbul.Marmara .Ege.Akdeniz ve  Kıbrıs'ta ki marinalarla ilgili.Özellikle deniz tutkunları ve Türkiye'deki marinaları merak edener için kapasiteleri verdikleri hizemetler le ilgli  faydalı bilgiler veriyor.Herkesin istifade edeceği bir çalışma yapmışlar" dedi.