T.C. Kültür Bakanlığı ve Türk Sinema Vakfı (TÜRSAV) tarafından desteklenen festivalde bu yıl da film gösterimlerinin yanı sıra yönetmen  katılımıyla yapılacak söyleşilerle zenginleşecek.

Festival filmleri 18-26 Mayıs tarihlerinde "Les 3 Luxembourg" sinemasında gösterilecek.

Paris Belediyesi Kültürden sorumlu Başkan yardımcısı Caludine Bouygues, "Paris'te Türk Film festivali geleneksel hale geldi. Paris Belediyesi olarakTürk Filmleri Festivali'nin 10'uncusunu desteklemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

Demokrasiden sorumlu Başkan Yardımcısı Hamou Bouakkaz "Festivali desteklemekten gurur duyuyoruz. Sinema kalbimizdeki güneş, evrensel bir dil, bir arada olabilmenin dili. Yaşasın Türkiye, Yaşasın Fransa, yaşasın Türk ve Fransız dostluğu" dedi.

 

Festival'in açılış gecesine Paris Belediyesi Kültürden sorumlu Başkan  yardımcısı Caludine Bouygues ve yerel demokrasi ve derneksel yaşamdan sorumlu yardımcısı Hamou Bouakkaz ve açılış filminin yönetmeni Emin Alper katıldı Paris Başkonsolosu Turgut Kural,Paris Turizm Kültür  Müşaviri Kalbiye Noyan veParis'te yaşayan Türk ve Fransız sinemaseverler katıldı.

Festivalde gösterimi yapılacak flimler;Celal Tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi,Gelecek uzun sürer,Kelebeğin rüyası,Gözetleme kulesi, Babamın sesi,Kuma,Fikrimin ince gülü,Ben/O,Patika,Arabesk