Film 24 Ekim 2019 tarihinde 25 şehirde vizyona gidiyor.

Oyunculuk eğitimi aldı

Hamburg'da doğan ve büyüyen Mert Dincer, ilkokula başladığında okulunun yanında bulunan Schauspielschule'de (Oyunculuk Okulu) 7 yaşında aynı zamanda oyunculuk üzerine de eğitim almaya başladığını belirtti.

Okulda çok başarılı olduğunu belirten Mert Dinçer, “9 yaşımda teklifler almaya başladım ve o gün bu gündür kameraların karşısındayım ve çok seviyorum. Bugüne kadar 9 TV filmi ve 3 sinema filminde oynadım. İlk sinema filmim 'Willkommen bei den Hartmanns' ikincisi şimdi bu ayın 24. de vizyona girecek olan ve başrolü oynadığım 'Zoros Solo'.

Zoros Solo Emden Nordeney 30. Uluslararası Film Festivalin'de iki kez birincilik ödülü kazandı.

Ben aldım Birinci 'SCORE Bernhard-Wicki-Ödülü ve diğerini filmin Rejisörü Martin Busker aldı. 'Yeni Yetenek Ödülü'. Üçüncü sinema filmim seneye sinemalarda olacak” dedi.

Ödül motife ediyor

Genç yaşında "Zoros Solo" sinema filminde başrol oynayan ve ödül kazanan Mert Dinçer, “Ödül beni çok motife etti. Muhteşem bir olay. İnşallah gelecekte daha başarılı olurum. İnsan severek bir mesleği yaparsa çok başarılı olabiliyor. Ben oyunculuğu ve kamera önünde olmayı seviyorum”dedi.

Martin Busker'in yönetmenliğini üslendiği, Mert Dinçer'in başrolünü oynadığı "Zoros Solo" filmin diğer rollerini ise Robert Kuchenbuch, Hadi Khanjanpour, Elmira Rafizadeh, Michael Benthin, Christine Prayon, Laurids Schürmann paylaşıyor.

Film hem anlamlı hem komedi

"Zoros Solo" adlı uzun metrajlı sinema filmin konusu, henüz daha 13 yaşındayken para kazanması gereken Zoro, enerji dolu, afacan, akıllı, duygusal ve aynı zamanda komik. Zoro için en önemlisi ailesi, dostluk ve arkadaşlık. Ailesini toplamak biraraya getirmek için çalışan genç bazen yasalara uymayıp yasadışı hareketlerde bulunup yaramazlıklar yapıyor. Annesi ve kız kardeşleri Almanya'ya sınırları geçip kaçıyor ama babası Macaristan'da kalıyor. Zoro'nun tek hedefi ise ailesini biraraya getirmek. Zoro bunu başarmak hedefine ulaşmak için başına gelmedik kalmıyor ama pes etmiyor. Film 24 Ekim 2019 tarihinde tüm sinemalarda vizyona giriyor.

Emine SONUGÜR