Mahmut Özkan /Nürnberg

 



3 gün süren şenlikte Dialog der Kulturen e.V ile ATiF çevresinin çadır ve informasyon masası açarak yer alması şenlikte ilgi topladı.

“Her yer Taksim Her yer Direniş” “AKP faşizmine boyun eğmeyeceğiz” “Özgürlük yoksa, Barışta yok” “Bu daha başlangıç, Mücadeleye devam” gibi dovizler açıldı.




Sahnede ”Igualdad - Hip-Hop-Orchester”  ve “Bülbül Manush - Orient & Balkanbeat” müzik grubu tarafından duyurusu yapılan ve şenlik  boyunca Gezi Parkı direnişi ile dayanışmak için “Türkiye ye biber gazı satışları yasaklansın” temasıyla başlatılan  imza kampanyası geniş destek gördü. Taksim Gezi Parkı direnişini konu edinen bildiriler dağıtıldı. 

Akşam etkinliklerine MLPDDie Linke, KPD Aufbau temsilcileride katılarak hem birlikte eğlenildi, şarkılar söylendi, hemde dayanışma ve yerli göçmen elele  birlikte mücadele etmek gerektiği üzerine sohbetler yapıldı.

Moderatörlüğünü Fikri Karakuş ile Bediye  Eskin'in yaptığı  kamera çekimli bir forum gerçekleştirildi. Nürnberg Demokratik Güç Birliği bileşenlerinin de yeraldığı Forum da, bugüne ve geleceğe dair düşünceler ile Türkiye ve Kürdistan'da süren mücadeleye ve Mısır'daki askeri darbe üzerine değerlendirmeler yapıldı. Almanya'da yükselen ırkçı  faaliyetlere karşı, birlikte mücadele etmenin gerekliliğine dikkat çekildi.


Ayrıca şenlikte “Wahlrecht für alle” imza kampanyası da ilgi ve destek gördü.

3 gün boyunca yüzlerce insanın ziyaret ettiği, binlerce insana yiyecek ve içecek  sunulan çadırda, 40 a yakın gönüllü kollektif şekilde çalıştı. Dayanışma ve paylaşmanın sergilendiği  Südstadtfest , olgunluka  demokratik çalışmaya önem verilen, arkasında iz bırakan  bir çalışma oldu.