Mustafa Akpolat-Hamburg


Neslihan Gedikoğlu'nun 'Sarı Limoni Şiirler'i, şiir severlerle buluştu.


Tanıtım etkinliğinde konuştuğumuz Neslihan Gedikoğlu ''12 Ekim 1963 Giresun doğumluyum, Giresun'da liseyi bitirdim, 17 yaşımda Almanya'ya geldim, 33 yıldır Almanya'da yaşıyorum. 7 yaşımdan beri, yani okumayı öğrendiğimden beri yazıyorum. Türkiye'de ilk okul, orta ve lise dönemlerimde, öykü ve şiir alanında düzenlenen yarışmalara katıldım ve birinciliklerim var'' diyor.


Gedikoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; ''14 yıl önce çıkarmak istediğim bir şiir kitabımı bir kaza sonucu kaybedince çıkaramamıştım. Yazmaya uzun süre küsmüştüm ama yazdıklarımı, arkadaşlarımın da teşvikiyle ''Sarı Limoni Şiirler ' adı altında hiç bir düzenlemeye tabi tutmadan, engellilere destek amaçlı, sınırlı sayıda yayınladım.

Ancak önümüzdeki Yaz, kitap yeniden elden geçirilerek çıkarılacak. Bu ilk şiir kitabım. Ardından başka şiir kitaplarım gelecek.Şu an Şiir'de kalmak istiyorum, ileride belki öykü veya romanda yazmak istiyorum '' .

Yönetmen ve sinema emekçilerinden "Benim Yeşilçam'ım" kitabının yazarı Oya Pervin Pelit, Gedikoğlu'nun ilk şiir kitabından şiirler okudu. Etkinlik, Neslihan Gedikoğlu'nun kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.