Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 5'incisi düzenlenen ve üç gün süren Anadolu Kültür Günleri Mustafa sandal konseri ile son buldu. Kopenhag belediye meydanındaki etkinliği yaklaşık 30 bin kişi ellerinde, Türk, Türkmen ve Azerbaycan bayraklarıyla izledi. Sema gösterisi ve DJ Ademin müzikleriyle neşelenen izleyicilerin coşkusu Mustafa Sandal'ın sahne alması ile doruğa ulaştı.

Bazı Danimarkalı polisler de konseri izleyenler arasında ön sırada yer aldılar. Mustafa Sandal gördüğü ilgi karşısında izleyicilerine "Ben 18 yıl önce buraya gelmiştim. Madem beni bu kadar seviyordunuz neden bu arada çağırmadınız" diyerek esprili sitemde bulundu.

Sahnede duramayan, Sandal dansları, esprileri ve izleyiciye olan sevgisini belirten sözleri ile, çığlıklar arasında sürekli alkışlandı. Mustafa sandal, bayan vokalisti göbek atarken de önüne diz çökerek ona eşlik etti. Konserini Onun Arabası Var şarkısı ile bitiren Mustafa Sandal. Kopenhag'ın tarihi ve ünlü Nyhavn limanında gazetecilerle buluştu. Sandal, "Özlemişler ben de oları özlemişim bu sahne performansıma da yansıdı. Hakikaten kelimenin anlamı ile olağanüstü bir konserdi. Avrupa'da ir özlem oluyor tabi ki ama önemli olan konseri pozitif bir konsere çevirmek. Arayı bu kadar uzatmayı düşünmüyorum yakın bir zamanda gelmeyi düşünüyorum" dedi. Sandal denizcilik tutkusunu hatırlatınca da “Vikinglerden eğitim almaya geleceğim" dedi.

Kaynamış mısır, simit, bal,her türlü Türk yiyecek ve içecekleri, nargile, gibi küçük detayın bile unutulmadığı Anadolu Kültür Günleri'ni düzenleyen Nail Ad sahnede yaptığı konuşmada "Anadolu kültür günleri yine coşkuyla kutlandı. Programın gerçekleşmesinde büyük sponsorlar var ve ama en büyük sponsor Danimarka'da yaşayan ve meydanı dolduran  vatandaşlarımızdır. Anadolu Kültür Derneği, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan herkese kucak açan bir kuruluştur. 5'incisini düzenlediğimiz bu etkinlik inşallah geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilecektir" dedi. Milletvekili Nadem Farooq, meydanı dolduran binlerce izleyicinin Danimarka'daki göçmenlerin aynası olduğunu belirterek "Danimarka'nın bize, bizim de Danimarka'ya ihtiyacımız var" dedi. Yurtdışında olan Büyükelçi Mehmet Dönmez'i temsilen Nail Ad'a bir çiçek sunan ve kısa bir konuşma yapan Müsteşar Derya Dingiltepe, Türk halkını birlik ve beraberlik içinde görmenin memnuniyetini dile getirdi. Konuşmaların ardından sponsorlara, başarılı iş adamı ve kadınlarına  plaketleri verildi. Cemalettin Kurtoğlu'nun hem sunuculuk yaptığı hem de sahne aldığı üç günlük etkinlikte DJ adem, sanatçılar Şükriye Tutkun, Ahmet Alıcı ve Grup 2000, Mahir Zain, Mustafa sandal ve semazen grubu sahne aldılar. Ünsal Turan