1 Nisan tarihine kadar açık olacak sergi ‘Mezopotamya Renkleri’ adını taşıyor.

Almanya'da “Dersim Etnografya Müzesi” girişimi Almanya'da “Dersim Etnografya Müzesi” girişimi

Sanatsal çalışmalarının yanında Hamburg Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğrenimine devam eden Filiz'in ilk kişisel sergisini, Eli Belinde Kilim Motifi, Gılgamış, 4 Kadın 4 Toprak, Musa Anter, Zerdüştçülük, Şamanizm, Dersim'in Kayıp Kızları, Garibe Gezer’in Direnişi adlı çalışmalar süslemektedir.

Alman ve Türkiye kökenli sanatseverlerin katıldığı sergi açılışında konuşan Filiz, ‘genelde Mezopotamya tarihini, özelde Kürt tarihini ve mitolojisini çalıştım. Umuyorum yapmış olduğum sanatsal çalışmalarımın renkleri ile sizlere sevinçleri, hüzünleri, katliamları ve direnişleri yansıtabilmişimdir’ dedi.

ELDE EDİLEN GELİR GARİBE GEZER'İN AİLESİNE VERİLECEK

Filiz, gelen konuklara teşekkürlerini ilettikten sonra “Garibe Gezer’in Direnişi” adlı sanatsal çalışmasından gelecek olan geliri Garibe’nin ailesine hediye etmek istediğini belirtti.

Sergi açılışında soprano Leman Stehn gitar ve dengbej Hozan Benav saz eşliğinde direniş şarkıları sundular.

Sergide sanatçı Filiz'i yanlız bırakmayanlar arasında üyesi olduğu Avakino Film Kolektifi ile Hamburg Kürt Film Festivali ekibinin yanında, Sol Parti Altona Belediye Meclisi üyesi Hasan Burgucuoğlu, Yazar Orhan Çelik ve halk sanatçısı Hazır Demir dikkat çekti.