Mustafa Akpolat


Turan Vurgun yönetiminde iki yılı geride bırakan  Menekşe Korosu, gelenekleştirdikleri konserlerini, ''Haus im Park'' nın salonunda düzenlediler. Daha önceki konserlerinde olduğu gibi, sohbet eşliğinde, semaverde demlenen çay ve evde yapılan kurabiyelerin ikram edilmesinden sonra, bir buçuk saat süren bir konser verdiler.

Turan Vurgun'un yönetiminde,Türk müziğinden, Kanun, Ud, Saz, Keman, Flüt, Trompet ve Ritim Ustaları eşliğinde, bir birinden güzel  onaltı  değişik eseri sundular.


Daha önceki konserlerinden farklı olarak, Solo eserlerinde seslendirildiği etkinlikte, ilk defa Arapça ve ZaZaca birer esere de yer verildi. Konserde,Türk Sanat müziği ağırlıklı  eserlerin yanı sıra, Türk Halk müziğinden eserlerede yer verildi.

Salonun dolduğu etkinlikte, kendilerini sazların tınısına ve şarkıların keyifli  ritmine kaptıran müzik severler, konser sonrası yerlerinden kalkmayarak programın devamını beklediler.  Alkışlardan sonra bir eser daha seslendiren koro, güzel dinletisini sonlandırdı.

Menekşe Topluluğu korosunda; Sazlarda ; Kanun'da Turan Vurgun, Kemanlarda, Adnane Haloui ve Alican Yılmaz, Flöt'te Aslihan And,  Ritim sazlarda Necati  Gümüş sahne alırken,


Koroda, Aycihan Gani,  Behiye Maden, Firdes Çakmak, Flora Abedynpur, Gülcihan Bozkurt, Güngör Yılmaz, Meliha Arslan, Hüseyin Yılmaz, Korkut Medoğlu, Lütfi Arslan, Nuran Gül Ayhan, Nermin Yıldırım, Sadiye Yıldırım, Serap Stürmer, Serdar Topal, Süleyman Kaba, Hüseyin Reis, Yüksel Buzoğlu, Korkut Medoğlu, Zeynep Arslan yer aldılar.

Her hafta Perşembe günleri Saat 19:30 ile 21:30 arası Haus im Park'ta çalışmaları devam eden Menekşe Korosu ile irtibat için, Güngör Yılmaz : 0177 735 34 83