Adil Yiğit

Gençliği göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Osdorf semtinde geçen ve aramızdan biri gibi akıcı türkçesi olan Mario Rispo, islam maskeli terör örgütü IŞİD'in gençlerin geleceğini karartmasına karşı, almanca ve türkçe şarkılarla umut mesajı verecek. "Gençlerimiz Kaybolmasın" adıyla düzenlenen konserden elde edilen gelir ise, IŞİD'e karşı mücadele eden inisiyatif ile bu konuda çaresizlik içinde olan ailelerin aydınlatılması projelerine aktarılacak.


Almanya'da günden güne artan işsizlik, NSU boyutuna ulaşmış kurumsal ırkçılık ve toplumsal dışlanma ile, ailelerin gençlerle yeterince ilgilenememesi, onları yer yer dönüşü zor olan maceralara sürüklüyor. 

Mario Rispo ve grubu çaresizlik içinde olan gençliğin ve ailelerinin bu durumuna dikkat çekmek için " Hüzün- Benim İstanbulum" şarkıları ile sahne alarak, IŞİD'in karanlık planlarına ve terörüne karşı mesaj verecek.

MARIO RISPO ÇİVİLİ' BOMBA SALDIRISINA KARŞI DÜZENLENEN KONSERİN DE FİKİR BABASIYDI

Göçmen dostu Rispo, Nazi yanlısı yabancı düşmanı ve ırkçı NSU üyelerince yerleştirilerek, onlarca Türkiye kökenlinin ağır yaralanmasına yol açan çivili bomba saldırısının 10.yılı vesilesiyle Köln'de 9 Haziran 2014 tarihinde yapılan "Birlikte" adlı konzerin de fikir babasıydı.



Aralarında Almanya'nın ünlü rok sanatçılarından Udo Lindenberg, Peter Maffay, Wolfgang Niedecken ile Türkiye'den Zülfü Livaneli,  Aynur Doğan, Sertap Erener ve Demir Demirkan'ın da katıldığı konsere 70 bin kişi katılarak, ırkçılğa karşı mücadele mesajı vermişlerdi.

Konser Adresi: Delphi Show, Eimsbütteler Chaussee 5, 20259 Hamburg  / Giriş ücreti 15 Euro