Mannheim'de Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen “K Harfi Yeterlidir” tiyatro oyununa yoğun ilgi dikkat çekti.

Tarihçi yazar Sinan Meydan'nın yazılarından tiyatroya aktarılan “K Harfi Yeterlidir” oyununda, Kurtuluş Savaşı döneminde yaşanan acılar, zorluklar ve fedakarlıklar sanat diliyle sahnelendi. Mannheim Abendakademie salonunu dolduran izleyecilerden, oyun sırasında duygulanarak gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

DERNEK OLARAK ZOR GÜNLER YAŞADIK

 “K Harfi Yeterlidir” adlı tiyatro oyununu Mannheim'a getiren ADD Mannheim Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Esra Kunt Derikesen, derneğin mevcut durumu ile ilgili de bilgiler paylaştı.

“ADD Mannheim çok uzun süredir, çok zor günler içerisindeydi.  Mannheim´da ADD olarak ayakta durmak, derneği kapattırmamak öncelikli hedefimizdi. Şimdi artık kültür, sanat, eğitim ve spor alanında ama özellikle ülkemizin tarihini, dilini, kültürünü ve sanatını yaşatacak etkinliklere ve kurslara odaklanacağız. Bu amaçla ilk olarak “K Harfi Yeterlidir” oyununu Gençlik Bayramında halkımızla buluşturduğumuz için çok mutluyuz.

Bununla beraber, Ramazan ayının başlamasıyla beraber her Cumartesi İftar yemekleri düzenleyeceğiz. Bu yemekler, AWO'nun yerinde (Murgstr. 3, 68167 Mannheim) olacak. Tüm halkımız davetlidir.”

İzleyiciler, etkinlik sonrası Utku Erişik'e kitaplarını imzalatarak birlikte resim çektirdiler.