Burcu Özdirik, Özlem Özçep, Nazmiye Acar,  Fatma Kurt, Hanife Klein ve Murat Büyükalp'ın profesyonel tiyatro ekibi performansıyla ve Türkiye'deki güncel konuları sanatçı diliyle sahnelemeleri ızleyicilerden bol bol alkış aldı.


Aralarında Başkonsolos Devrim Öztürk, Yeşiller Partisi meclis üyesi Bayram İnan, TGH yöneticilerinden Ali Kurtuldu ve Semra Gülender, Ressam Sevim Çelik-Lorenzen ile Sümbül Purschke, Ud ve Saz üstadı  Erol Erslan, müzisyen Şükrü Aktoprak, tanınmış işadamı Selami Albayrak, Hamburg çevre bakanlığı görevlisi Güngör Yılmaz'ın da olduğu Hamburglu tiyatro severler KUTU KUTU oyununu beğeni ile izlediler.

Güzel sahne ve dekor tasarımı ile de dikkat çeken İstasyon Tiyatro, sanat cephesinde Hamburg'un ayrılmaz bir parçası olarak kabul görmektedir.

 2001 yılında yaşama veda etmiş, değişik dillerde oynanan birçok oyunuyla ödül almış Mehmet Baydur'un yazdığı KUTU KUTU oyunu, Tiyatro İletişim'in yazardan sahnelediği dördüncü oyun.


Memet Baydur`un oyunlarının ortak özelliği, paralel toplumları bambaşka bir ortamda karşılaştırıp, hesaplaştırdığı oyun karakterlerinde, en büyük eleşteriyi entellektüel kesime göndermesidir.

Oyun bir parkta geçmektedir . Bu park; belki bir ülkeyi, belki  bir kenti, ama hiç şüphesiz bir yaşam ve iletişim alanını simgelemektedir.

Parkta, evrensel sanat adına yenilikler yapmak, böylece çağdaşlığını göstermek isteyen bir belediye yönetiminin görevlendirdiği, üst düzey bürokrat, kent bilimci AYŞE,  bu „Heykeller ve Sirkler Projesi„ ni denetlemektedir. AYŞE bu projeden o derece etkilenmiş ve heyecanlanlıdır ki, zaman zamansız  parka gelip incelemeler yapmaktadır.

Oyun boyunca geçmişinden renkli kesitler anlatan ( anlattıklarının tümü genç yaşamına sığar mı? Gerçekten yaşanmış mıdır; yoksa, düşleri midir bilinmez)  TAHİRE de bir süredir parkta yaşamaktadır.

Ailesinin yaşam biçimi ve değerlerinden nefes  alamaz hale gelen NERGİS, soluğu parkta almış ve AYŞE tarafından burada görevlendirilmiştir.

Civarda annesiyle yaşayan  bankacı MURAT, kaybettiği köpeğini, her zaman gezdirdiği, parkta aramaktadır.

Yaşamındaki  anlamsız ilişkilerden, boşluktan bıkan , içindeki sıkıntıyı dağıtmak için dolaşmaya çıkan CANAN' ın ve diğerlerinin yolları parkta kesişir.

Bir süre sonra yönetim değişir. Mehter marşı ile, ''İLİM, İRFAN'' diye diye gelenlerle; kimler, neler  değişecek, ortam nasıl etkilenecektir?

1994 de Memet Baydur'un yazdıklarının aynasında bu günü gördük.

Murat Büyükalp, Burcu Özdirik/Özlem Özçep, Nazmiye Acar, Fatma Kurt ve Hanife Klein‘ in rol aldığı oyunun, Işık, Müzik, Dekor ve teknik düzenini üstlenen gurup elemanları da  M.Kemal Adatepe, Reziye Arslantürk, Yiğit Kutman,Oya Tekin, Caner Şakar, Aysun Siuda, Nurten Muştu ve Olgay Sadak‘dan oluşuyor.

Kutu Kutu oyunu bu sezonda 13 Nisan,27 Nisan ve 4 Mayıs ta saat 20.00  Hospitalstr. 111 Haus 7 izlenebilir.