Kadir Taçgın

    Lübeck



Yazar Nebahat Ercan, Almanya‘a göç etmiş hemen herkesin, kendisinden birşeyler bulabileceği „Korlanmış Sevgi“ kitabından çeşitli öyküler okuyarak dinleyenleri bir başka dünyaya doğru götürdü.


Uzun yıllar Hamburg'da yaptığı öğretmenlik görevinden sonra emekli olan yazar Ercan’ın “Almanya’da Bir Türk Öğretmen Olmak”, “Umutlar Ülkesinde (!) Gençlerimiz”, “Bir Yolculuktur Yaşam” ve “Güneşin Müjdesi” adlı kitapları da bulunuyor.  Köken olarak
Kastamonu/Taşköprülülü olan Nebahat Ercan, „ 25 öykümü edebiyatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum“ açıklamasıyla salondaki çoğunluğu  „ithal gelin“ dinleyicilere kitabından bölümler okudu.

Aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nün ortaya çıkış sebebini de anlatarak, günümüzdeki önemine değindi. Tüm dünya kadınlarının bu özel gününü, hergün dolu dolu yaşayıp, hayatlarını aynı güzelliklerle devam ettirmelerini temenni etti.


Yeni bir kitap çalışması üzerine yoğunlaştığını açıklayan yazar N.Ercan, yazmakta olduğu kitabın çocuklara yönelik olduğunu ve en kısa sürede okuyucularla buluşacağının müjdesini de verdi.


Tolantının sonunda davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür eden S-H Türk Toplumu çalışanları, S-H Türk Toplumu Başkanı Cebel Küçükkaraca’nın da kadınların toplumumuzdaki yeri ve önemi ile ilgili açıklamasıni aktararak katılımcılara öncelikle kendileri ile herzaman barışık olmalarını, bununla birlikte kitaplarla dostluklarını arttırmalarını tavsiye ettği mesajını ilettiler.