Anadolu Kültür Günleri Etkinlikleri Başkanı Nail Ad, bu yıl da tanınmış sanatçıların etkinlikte sahne alacaklarını belirterek, bir günle başlayan ve daha sonra 2 güne çıkan etkinliklere ilginin fazla olması nedeniyle bu yıl üç gün süreceğini söyledi. Nail Ad, etkinliğin yapılacağı Kopenhag Belediye Meydanında incelemelerde bulunurken yaptığı açıklamada “Ülkemizin, Anadolu’muzun daha iyi temsil edilebilmesi için meydanda, sahneyi, standları nereye kuracağımızı, belirleme gayesiyle  inceleme yaptım.
Bu sene Anadolu Kültür Günleri üç gün sürecek. Etkinliklerde Türkiye’nin ünlü ismi Mustafa Sandal canlı orkestrası ile sahne alacak. Onun arabası bu meydana sığmayacak. Yabancı sanatçı olarak dünyaca tanınmış 17 milyon takipçisi olan, klibi 350 milyon kişi tarafından izlenen Maher Zayin var. Halk Müziğinin ünlü isimlerinden Şükriye Tutkun, Türk Sanat müziği sanatçısı Cemalettin Kurtoğlu var. Etkinliklerimizde, sevginin hoşgörünün simgesi Mevlana’nın semah gösterileri var. Bizim dikkatimizi çeken Danimarka firmaları da etkinliğimizi desteklemek için sponsor oldular. Türkiye kökenli 70 bin kişiden en az 50 bin kişiyi bekliyoruz. Ayrıca Balkan, Bosna, kökenli soydaşlarımızı da buraya çekmeyi bekliyoruz”dedi.

Nail Ad, etkinliğin, belediye sarayı, sanayiciler birliği, büyük gazete binaları ve ünlü alışveriş caddesinin tam ortasında yer alması yanı sıra ulaşım imkanlarına çok yakın yerde olmasının bu yıl çok sayıda Türk, Türkçe konuşan diğer milletler, Danimarkalılar ve Turistlerle birlikte on binlerce izleyicinin Türkiye ve Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi. Nail Ad “tek amacımız, gönüllü arkadaşlarımızla fedakarlık yaparak Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtmak” dedi.