Aleksandr Aleksandrov’un 1946 yılında ölümü ardından yerine geçen oğlu Boris Aleksandrov  tarafından bugünkü haline dönüştürülen koro, 85'in kuruluş yıldönümünde 270 üyeden oluşuyor.  

Daha önceleri Sovyet devriminin sembolü olarak tanınan koro, değişen zaman ve koşullarla birlikte siyasi yapısından çok “folklorik” bir yapı olarak öne çıkıyor.

553 KENTTE KONSER VERDİLER

Aleksandrov Akademik Şarkı ve Dans Topluluğu, bugüne kadar dünya genelinde 62 ülkeyi ziyaret etti ve 553 kentte konser verdi.

Rusya'nın Sesi Radyosu'na göre Avrupa turnesine çıkacak olan Topluluk, 3-17 Kasım'da Polonya turnesinde olacak. Koro,  18-30 Kasım arası Almanya'da vereceği konserlerin ardından, 1-10 Aralık arasında ise Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'da sahneye çıkacak.

Grubun kurucu müdür yardımcısı Mikhail Maruşevski, Almanya'da Hanover, Magdeburg, Leipzig ve Nürnberg kentlerinde 10 konser vermeyi öngördüklerini belirtti.

Bu yıl sunacakları programa ilişkin de bilgi veren Maruşevski, şunları söyledi: "Kitle tüm programda radikal değişiklikler yapılmasından çok hoşlanmaz. Rus ses sanatının incilerini durmak istiyorlar. Eğer bunu dikkate almazsak, çok memnuniyetsizlik olacak.  Bazı eserler tarihle bağlantılı. Sviaştçenaya Voina (Kutsal Savaş) şarkısını seslendirdiğimizde kitle, bazı ülkelerde ayakta alkışlıyor. Ama bazı şarkıları yorumlamamak da olmaz. Biz her zaman kitlenin seveceği bir program hazırlayacağız. Ve kuşkusuz buna, ürettiğim yaptığımız ülkelerin dilinde de eserler ekliyoruz."