Tamer Güven'in kaleme alıp ve yönettiği gençlik sorunlarının ele alındığı 'Ah Şu Gençler' adlı oyun Çocuk Evleri'nde kalan 20 çocuk tarafından sahneye konuldu. Oyun için 2 ay hazırlanan minikler sahnede bütün hünerlerini sergileyerek, profesyonel oyunculara taş çıkarttı. Yaklaşık 1 saat süren oyun sonunda salondakiler diyaloglar nedeni ile kahkahaya boğulurken çocukları uzun süre alkışladı.

Mersin Kültür Merkezi'ndeki oyunu Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Sarı, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü E. Hasan Alptekin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi ile çok sayıda davetli katıldı. Salonda yer bulamayan birçok davetli oyunu ayakta izledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, 2000'li yıllardan sonra bakanlık tarafından hayata geçirilen Sevgi ve Çocuk Evleri Projesi'nin çocukların gelişimine de büyük bir katkı sağladığını, Mersin'de bu sayının artırılması için çalışma içinde olduklarını söyledi. Bulut, "Çocuklarımız artık balık tutmayı öğrendi. Çünkü bu çocuklar 18 yaşında gelip bizden ayrıldıkları zaman ayakta kalabilecekler. Günlük hayatın içerisinde yaşayacaklar ve hayatın hep birlikte görecekler. Herkesin bu çocuklara güveneceğine inanıyorum. Bizim çocuklarımızın sahnelediği oyunu izlediğinde neler yapabildiklerini ve başardıklarını fark edeceksiniz" dedi.



ME(AŞ/OA/CK)