CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkanı ve Malatya milletveklili Veli Ağbaba tarafından saz hediye edildi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı makamında tarafsız birisinin olması gerektiğini belirterek, "10 Ağustos'ta gelin hep beraber Anadolu toprağına bereketi ekelim. Anadolu toprağına gelin barışı ekelim. Gelin Anadolu toprağına birliği, beraberliği, dirliği, kardeşliği ekelim. Gelin Anadolu'ya Ekmeleddin'i ekelim. Cumhurbaşkanlığı makamına tarafsız birisinin oturmasını gönülden istiyorum. Hiçbir siyasi partinin üyesi olmasın. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olsun. Bütün yurttaşlarına eşit mesafede olsun. Konuştuğu zaman memlekette huzur olsun. Barıştan, huzurdan, kardeşlikten yana konuşsun. Ayrılık, gayrılık yapmasın. Kimseyi ayırmasın. Ne inancı ne de kimliği nedeniyle 'insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve her zaman bizim başımızın üzerinde yeri vardır' desin ve böyle bir düşünceyi dile getirsin" şeklinde konuştu.



9 siyasi partinin Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde uzlaştığını kaydederek, "Bu ülkede hep beraber, huzur içerisinde yaşayabiliriz. Bakın Ortadoğu'ya kan gövdeyi götürüyor. Yazık günah değil mi? İnsanlar ölüyor. Hepimiz televizyonlardan izliyoruz. Ve hepimiz hüzünleniyoruz. Neden 21. yüzyılda böyle bir çatışma var. Bir mezhep çatışması var. Bir ırk çatışması var. Neden Filistin'de insanlar ölüyor? Bütün bunları hepimiz düşünüyoruz ve şükrediyoruz. Bizim ülkemizde çatışma olmasın. Çatışmaya yer vermeyelim. Ülkemizde huzur olsun. Anneler huzur İçerisinde çocuklarını okula göndersinler. Her evde huzur olsun. Her evde barış, birlik, dirlik olsun. Her evin geliri olsun. Her evde bereket olsun. Her evde kadınlar bereketle tencerelerini kaynatsın.



Biz bunu istiyoruz. Bunu istediğimiz için 10 Ağustos'a önem veriyoruz. Gelin hep beraber bu topraklara bereketi, huzuru, dostluğu, kardeşliği ekelim. Bunu yaptığımız zaman sadece ülkemizde değil, Ortadoğu'ya da barış gelecektir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı makamına oturan birisinin ağırlığı önemlidir. Orada bilge birisinin olması lazım. Orada bilge ve bilgili bir isim, geçmişi temiz birisi, huzur veren birisi, yurttaşları arasında ayrım yapmayan ve hiçbir siyasi partiye mensubiyeti olmayan birisi. Yüksek bir yerde oturuyor, bayrağını temsil edecek bir yerde oturuyor. Benim o insana güvenmem lazım. O insanın hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğine inanmam lazım. Bu inançla biz onu önerdik. Ve çok güzel bir tablo ortaya çıktı. 9 siyasi parti ve her birimizin siyasi görüşü farklı ama demokrasiye çok önemli bir katkı yaptık. Uzlaşma kültürünü getirdik. 9 siyasi parti bir kişi üzerinde uzlaştık" diye konuştu. 
 Malatya Haber Merkezi