Verilecek öğretici belgesi Türkiye’de geçerli olacak.

Karlsruhe’de 25 – 30 Mart arası düzenlenecek seminere halk oyunlarına ilgisi olan herkes katılabilecek. Seminer sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan halk oyunu kursiyerlerine Türkiye Halk Oyunları Federasyonu başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ustalık belgesini verecek.



DİZEM Sanat Grubu Ettlingen’de 20 yıldır Halk Oyunları öğreticiliği yapıyor. İlk defa THOF ile birlikte seminere ev sahipliği yapacak olan DİZEM Sanat başkanı Erdinç Koçak “Çok önemli bir tecrübe olacak, Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol ve THOF başkanı  Hayri Gürhan Ozanoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

Türkiye’den seminere  THOF  Eğitim Kurulu  Başkanı Başkan Danışmanı  Hakan Evciman, THOF  Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik, THOF  yönetim kurulu üyesi  Ahmet Pehlivan, THOF  giysi kurulu başkanı  Özcan Urtekin, THOF  yönetim kurulu üyesi Ahmet Turan Demirbağ, THOF  merkez hakem kurulu üyesi Pınar Karacan Doğan ve Yrd. Doç. Dr. Özgün Parasız katılacak. Seminer koordinatörü Taner Soysal, Ettlingen OAB başkanı Avni Koçak halk oyunlarına ilgisi olanların kendilerine ulaşmasını istedi.