2014 İlkbahar/Yaz koleksiyonunun temasını oluşturan İznik çinisinin desenleri, İngiltere'de olduğu kadar kostüm çekimlerinin yapıldığı Amerika'da da büyük ilgi gördü.

Hollywood ve Beverly Hills'de yapılan çekimlerde, Amerikan model ajansı ve ekibi kullanıldı. Birbirinden güzel Amerikalı modeller, İznik çinisinin mavi renklerinden oluşan renk ve desenli kostümleri giydi.

Koleksiyonunu İngilizce'de 'tile' anlamına gelen çiniden esinlerek 'Tiled UP' olarak isimlendiren modacı,  tasarımlarında dünyaca ünlü Bursa İznik çinisinin mavi tonları, Türk mavisi, dodger mavisi, gece mavisi tonlarını kullandı.

Amerika moda piyasasına da ulaşarak orada da Türkiye'yi anlatmanın çok heyecan verici olduğunu belirten başarılı Serap Pollard, 'en çok bildiğiniz konuları, desenleri ve renkleri size hayranlıkla dinleyen insanlara anlatmak çok güzel' diye konuştu.


KIRIK ÇİNİ PARÇASI İLHAM KAYNAĞI OLDU

Koleksiyonunun çıkış noktası hakkında konuşan Türkiye kökenli modacı, İstanbul'da dolaşırken kırık çini parçalarından yapılmış bir duvardan etkilendiğini ve bunu elbise desenlerine dönüştürmeye karar verdiğini söyledi.

Türkiye'nin değerlerinin, tarihinin çok derin ve zengin olduğunu düşündüğü için çalışmalarında geleneksel değerleri kullanmaya özen gösterdiğini ifade eden modacı, bu koleksiyonu için 3 ay Türkiye'de araştırma yaptığını, desenlerinin tasarımlarının Türkiye'de hazırlandığını ve hazırlanan kumaşların Londra'da giysi haline geldiğini kaydetti.

Koleksiyonun İngiltere'deki tanıtım çekimleri se Londra Moda Haftası kapsamında gerçekleştirildi.

Daha önceki koleksiyonunda unutulmaya yüz tutan Kastamonu'nun Selalmaz kumaşını kullandığı tasarımlarla ilgi gören Türk modacı, el tezgahlarında dokunan bu kumaşı Londra'da tanıtımını yapmıştı. Çevre dostu  olarak bilinen Bamboo ipliğinin kullanıldığı bu koleksiyondaki kumaşlar,  geri dönüşümü kolay olduğu için 'Ekolojik Kıyafetler' olarak adlandırılmıştı.