Kentin Altona semtinde Bahrenfelder Strasse Okulu Salonu'nda sahnelenen oyunu her kademeden çok sayıda tiyatrosever katılarak salonu doldurdu.

Kadın sorunları ve farklı konular irdelendi

Isırgan tiyatro oyunun konusu, İstanbul'da eşinden ayrılmış dört kadının açtıkları “Domates” adlı bir vejetaryen lokantanın mutfağında geçen çeşitli sahneden oluşuyor.



Oyunda siyasi geçmişe sahip kadınların hayat, aile, yaşam hikayeleri ve erkeklerden aldıkları kötü darbelerden ve acı dramlardan sonra ayakta kalmalarının yaşam mücadeleleri anlatılıyor.

Farklı konuların irdelendiği oyun komedi halinde geçerken tiyatroseverler zaman zaman kahkahalarla güldüler.

NEDEN ISIRGAN? SORUSUNA YAZAR BAKŞİ'DEN YANIT

Oyunu yöneten Kadriye Bakşi, oyunun adının neden Isırgan olduğunu ise şu şekilde özetliyor:

 


“Isırgan, kadınların toplumdaki geçerli rolunü sorgulayan bir oyun. Isırgan herkese batmaktadır. Isırgan otunun aynı zamanda birçok yararı da bulunmaktadır. Bu anlamda kadınlar toplumu hem ısırmakta hem de iyileştirmektedir. Oyunda aynı zamanda toplumda var olan değer yargıları da sorgulanmaktadır.“


Oyuncular uzun süre alkışlandılar



Yazar Kadriye Bakşi'nin yönettiği 'Isırgan' adlı iki perdelik oyunda Nesrin Lavas, Kadife Ferreira, Behice Toper, Bahar Arican, Mine Lavas, Fatma Altıntağ, Hülya Sevüktekin, Gülcan Cantay Çiftlik, Nursel Yener ve Cemalettin Zeyrek oynadı. Profesyonel bir oyun çıkartıp yüksek performans sergileyen oyuncular, oyunun sonunda uzun süre izleyenler tarafından alkışlandılar.

Oyun 15 Mayıs Saat 18. 00 de Theater Haus im Park, Gräpelweg 8, 21029 Hamburg- Bergedorf adresinde oyun tekrar sahnelenecek.