Paul-Rosen-Baum ve şehrin merkezindeki Marktplatzdaki Fotoğraf çekimleri için Asistanı Gez Asafu-Agye ile birlikte Ahlen’e gelen Ruben Timman ve Innososyal’un ev sahipliğini üstlendiği proje Belediye binasında tanıtıldı.

Amsterdamlı Fotoğraf ustası Timman, 2004 yılından beri 3500 farklı insanın fotoğrafını çekip sergilediğini, çok kültürlü bir şehir olması nedeniylede Ahlen’ de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Benim için insanın kendisi önemli kökeni değil

Ruben Timman ‘’Bu müzeyi kurma fikri bana Kamboçya’ da Pol-Pot döneminde eşimle 180 bin kişinin kaldığı bir esir kampında bakıcı olarak çalışırken geldi. Asistanım Gez Asafu-Agye’ nin ailesinin Gana’ dan komşusu olan ve bana geçmişte fotoğraflarımı sergileyebileceğim Vietnam'da eski yıkık, harabe bir bina veren eski Birleşmiş Milletler Örgütü Başkanı Diplomat Kofi Annan’dan çok etkilendim. Ama ne yazıkki onunla tanışamadım çünkü Kofi Annan vefat etti. ‘’ dedi.

Fotoğraflarını çektiği insanların etnik kökenin, dilinin, dininin renginin kendisi için hiç önemi olmadığını belirten sanatçı ‘’ Çünkü benim için tüm insanlar değerli, etkileyici ve önemlidir . Ayrımcılığı onaylamıyorum. ’’ diyor. . Ahlen dışından çok insanında ilgisini çekmesi düşünülen 2x1 metrelik dev çerçevelerde 40 ı Ahlenden toplam 60 kişinin portreleri ilkbahardan itibaren kentin farklı semtlerinde açık havada sergilenecek.

Mehmet Tanlı