30 yıl sonra dönmüştü

Özgün E. Bulut: "Bir çoğu kısa, ancak şiir gibi yaşadılar" Özgün E. Bulut: "Bir çoğu kısa, ancak şiir gibi yaşadılar"

2018 yılında, 30 yıl aradan sonra gittiği Türkiye'de tutuklanan İhami Akter başından geçen olayları 'Erdoğan'ın hakimlerinden kaçış' kitabında anlattı.

Elazığ’ın Dep ilçesi Zelxıdır Köyünde annesinin evinde kaldığı sırada onlarca özel tim aracı ile yapılan baskın sonucu gözaltına alınan Akter, Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmış, Elazığ Kapalı Cezaevi’nde bir ay tutuklu kalmıştı sonrasında ise yurt dışı yasağı konarak serbest bırakılmıştı. Yurt dışı yasağı nedeniyle Almanya’ya kaçak yollarla gelmek zorunda kalan Akter kitabı ile tarihe not düşüyor.

Türkiye'de de yayımlanacak

Zer Yayınları tarafından Mart ayının ortasında 'Erdoğan'ın hakimlerinden kaçış' kitabı çıkan ve Almancasının Ekim ayında yayınlanacağını söyleyen İlhami Akter, Favori Yayınları tarafından kitabın Türkiye'de de yayımlanacağını söyledi. Yazının hikayesinin otobiyografik olduğunu söyleyen Akter, ''Aslında bu benim eserimden ziyade, bu mücadelenin içerisinde öğrenmiş olduğumuz birikimin sonucu. Bu kitapla aslında kendi kendimi terapi ettim, aslında şimdi rahatladım.'' dedi.