Hollanda’da yaşayan Sivaslıların bir araya geldiği geleneksel geceye çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile Hollanda'nın değişik şehirlerinde yaşayan Sivaslılar katıldı.

SİVASLILAR BİRARAYA GELDİ



Sunuculuğunu Sami Üşenti'nin yaptığı ‘’Sıla ‘’gecesinin açılışını yapan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, dernekçiliğin özveri isteyen bir iş olduğunu belirterek: “Platformumuza katkı sağlayan, emeği ve katkısı olan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederim. Dernekler birer demokratik kitle örgütüdür. Kendi üyesinin ve toplumun çıkarlarını ve refahını düşünmelidir.


İbrahim Çitil                                                Ömer Soner

Diğer demokratik sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etmelidir. Biz sadece Sivaslılar değil, kapımızı herkese açıyoruz. Bugün bunun bir örneği. Kültürel değerlerimizi ve göreneklerimizi yaşatmak amacı ile biz arkadaşlarımız ile Hollanda Sivaslılar Platformunu kurduk. Sıla gecemizden bunlardan bir tanesi. Hem sıla gecesi ile Sivas'a olan özlemimiz hasretimizi gidermek, hem de Sivas mutfağını ve kültürünü tanıtmak. Bunun yanında Sivas'ın dışındakilere de bu değerlerimizi tanıtmak. Onlarla birlikte olmak. Daha doğrusu ikinci, üçüncü neslimize bu güzel adet ve geleneklerimizi aktarmak. Diğer taraftan buram buram tarih kokan bir Anadolu kenti olan Sivas'ımız bizim en büyük sevdamız. Bu tür etkinlikler içinde yaşadığımıza toplum için çok önemli” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK PEKİŞİYOR

SV Nieuw Utrecht Sportpark Kulübü genel koordinatörü Ömer Soner " Sekizinci Hollanda Sivaslılar Platformu'nun Utrecht'te kulübümüzde yapılmasından son derece onur duyduk. Çok ciddi bir katılım oldu. Bu tür programlar birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek açısından çok önemli. Dernekler birlik, beraberlik duygusunun, dayanışma ruhunun ve kardeşlik hukukunun taçlandığı yerlerdir. Dernekler güçlü olmalı, kuvvetli olmalı ve kudretli olmalıdır. Bundan dolayıdır ki derneklerimize sahip çıkacağız ve koruyacağız." dedi.


HOLLANDA’DA SİVAS RÜZGARI ESTİ 

Sıla Gecesi Proğramında, Hollanda’da yaşayan Sivaslı sanatçılar Turan Yıldırım ve İbrahim Toprak birlikte seslendirdikleri Sivas türküleri ile davetlilere muhteşem bir gece yaşattılar. Sivas türküleriyle duygulu anlar yaşayan hemşehriler, Türkülere doydu. Sıla hasretini türkülerle gideren Sivaslılar, hem türkü dinledi hem de meşhur ‘’Sivas Köftesi’’ yedi. Güzel bir gün geçiren Sivaslılar, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediler.