Haber Merkezi



Ressam Aydoğdu yaşadığı Offenburg kentinde ilk resim sergisini 20 resimle bir restorantta açtı. Geçtiğimiz yıl emekliye ayrılan Aydoğdu, kaynakçılık yaparken sanata özellikle resim yapmaya hiç vakit bulamadığını anlattı.


Hobi olarak başladığı resim sanatına ilk etapta arkadaş çevresinden büyük ilgi geldiğini ve kendisini daha iyi resim yapmaya zorladığını anlattı. Tuvalleri yağlıboya ve akril rengarenk boyalarla doğa, manzara, çiçek motifleriyle anadolu kentleri süslüyor. Çalışma döneminde kaynakçı emekli olunca ressam olarak isminden söz ettiren ve aynı zamanda yeminli tercüman olan Aydoğdu ‘resim sanat  çalışmalarında tabiat ve kendi topraklarımı tanıtmam bana ayrı bir ilham veriyor. Bundan çok mutluyum. Herkes sanatla boş zamanlarını değerlendirsin diye tavsiyede bulundu’.


Saat tamirciliğiyle hayata atılan Aydoğdu ilrerleyen yıllarda kaynakçılık yaptı. Çalışırken’de sanata hep duyarlı olduğunu 1988 yılında aktris, şarkıcı Fulden Uras’la birlikte ‘ Kırmızı Fistan’ sinema filminde rol alan ve  aynı zamanda filmin seneristi, asistan rejisörlüğü yapan Aydoğdu şimdi Kapodokya’da Türk-Alman yapımı bir film projesi tasarladığını duyurdu. Aydoğdu Almanya’nın diğer kentlerinde yeni resimlerini sanatseverlere tanıtmak için sergi açacağını duyurdu.