Mustafa Akpolat
7-12-14-21-27 Eylül tarihlerinde Hamburg'da (Amandastr. 58 adresinde) bulunan MUT Tiyatrosu'nda sahnelenecek oyun, basın mensuplarının davet edildiği bir özel gösterimle sahnelendi.
Oyun sonrası soruları cevaplandıran Yönetmen, yazar ve oyuncu Ferman Karayiğit, Sevgi Polat ve Haydar Bakay, oyun hakkında bilgiler verdiler.
Yönetmen Ferman Karayiğit tarafından yazılan ve yönetilen oyun, Şair Can Yücel'in şiirlerinden ve cezaevinde Gardiyan Haydar ile diyaloglarından kesitlerle birlikte, 12 Eylül döneminde yaşanan gözaltı, tutuklama ve işkencelerede vurguda bulunularak, kendine özgü şiirleri, dili ve dik duruşu ile Can Yücel'in yaşamından kısa bir kesit sahnelenmekte. 


Can Yücel, Nazım Hikmet ve Ahmed Arif
'in şiirlerine yer verilen oyunda, Haydar Bakay, Sevgi Polat, İnan Eylenoğlu ve Ferman Karayiğit yer alıyor. Kostumleri, Nurcan Keskin, sahne dekoru H.Feridun Yorulmaz - Eylem Arslan tarafından yapılan oyunun müzikerleri ise, Trio Maro, Şafak Altun ve Rodrigo'nun eserlerinden oluşmakta.


Ebru Özdemir
'in teknik ve basın sorumluluğunu yaptığı oyunun tanıtım yazısında ; ''Can Yücel. Amarikalı bir genaralın kitabını Türkçeye çevirmekten hakında dava açılır ve Darbeci genarallar tarafında (polislerin eve gelmesiyle) tutuklanır, Can baba Adana cezeevindedir, mutevazi ve sade kişiliğinden dolayı cezaevi gardiyanı onu tanımaz, kimsesiz bir „gariban“sanırlar. Zekası,dik duruşu ve sözünü budaktan esirgemeyen tavrıyla ilgi çeker,Üzümdem şarap, şaraptan şiir yaratan Can baba,darbeci hayranı „Gardiyan“a yaman bir oyun oynar.“ Zemzem“suyunu içirdiği gardiyan Haydar, Can babanın popiler kimliğine hayrandır, „Kimsesiz biri“sandığı „yaşlı Emmi“nin Can Yücel olduğunu öğrenen gardiyan Haydar , „Haydırık,huyduruk“şiirler yazarak,edebiyata ilgi duymaya başlar, Haydar içimizden , halktan biridir, darbecilerin yarattığı , rüzgarın yönüne göre gülümseyen biridir. „Gardiyan“olmak için kendi geçmişini gizleyen, kimliğine, değerlerine yabancılaşan, darbecibaşı Evren hayranıdır. ,,Can baba müttiş zekasını kullanarak „darbecilere“darbe yapar. O, dabecileri yargılayan asi bir kabadayıdır. Şiirin bütünselliğine inanan ve muhalif duruşuyla „mübarek“biridir .'' ifadelerine yer verildi.