Almanya turnesinin Hamburg ayağında “Haydi Karına Koş” adlı oyun tiyatroseverler tarafından yoğun ilgi gördü.


Ayıldız sponsorluğunda Hamburg'da Engelsiz Diyalog Kültür ve Sanat Derneğin destekleriyle Mittelweg 11 adresinde Rudolf Steiner Salonu'nda sahnelenen oyunu  farklı kademelerden yoğun tiyatrosever izledi.



İki perdelik 

Ray Cooney’in “Haydi Karına Koş” komedisinde Türkiye Devlet Tiyatroları Başrejisörü Ali Hürol’un yönetmenliğinde bir Türk-Alman işbirliği projesi söz konusudur. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklemiş olduğu ve Devlet Tiyatroları Başrejisörünü görevlendirdiği bu projeye, aralarında ünlü oyuncular, Okan Şenozan (TV de dizilerden tanınmış), Frederic Heidorn ( Alman özel kanalı RTL günlük dizi oyuncusu ), Korkmaz Aslan (Almanya’da ödüller almış oyuncu), Selin Kavak’ın yanı sıra, Berlin Tiyatro Akademisi Tiyatro28’in yöneticisi Ufuk Güldü’nün de olduğu Berlin’den ve İstanbul’dan birçok isim projeye katılıyor. Ünlü Televizyon Yıldızlarının ve Ünlü Devlet Tiyatrocularının sergilediği 'Haydi Karına Koş' oyun iki perdelik 2 saat 10 dakika sürüyor.



Güldürücü ve düşündürücü

Bir adamın iki eşi olması ve iki eş arasında saklı, gizli gidip gelmelerin işlendiği oyunun konusu şöyle: Bir adam: Ferit, iki eşi: Barbara ve Melek… Birbirinden habersiz iki kadın, iki evlilik… Bir gün kaza geçiren Ferit, sırrının ortaya çıkmaması için elinden geleni yapar. Hatta üst kat komşusu Suat da ona yardım eli uzatır.



Ancak işlerin karışmasına engel olamaz. Ferit iki eşini idare etmeyi başarmakta oldukça zorluk çeker. Tiyatroseverler oyunu izlerken hem kahkahalarla güldüler hem de duygusal anlamda düşündüler.



Oyunun sonunda izleyiciler oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı. Oyuna Wilma Elles sağlık sorunu nedeniyle katılamadı ve yerine tiyatro sanatçısı Pervin Ünalp katıldı.



Oyuncular :Pervin Ünalp, Okan Senozan, Selin Kavak, Korkmaz Arslan, Ufuk Güldü, Frederic Heidorn, Mustafa Gözübek, Alpkan Erik, Sinan Yalçın (teknik).