Mustafa Akpolat

Hamburg'lu Müzik severlere, ''Yeşilçam Şarkıları'' adı ile gerçekleştirdikleri konserde bir birinden güzel ve aşına olduğumuz şarkılardan olusan reperturda, yaklaşık harika 20 eser seslendirildi. Şarkıların bir çoğuna eşlik eden ve salonu dolduran müzik severler koro'yu uzun süre alkışlayarak bir şarkı daha seslendirmeleri istekleri yerine getirildikten sonra Konser son buldu.

Konserde ayrıca, Erol Arslan, Eyüp Dohman, Serkan Koç, Emre Yalvaç, Elif Kaya, Reyhan Zaran ve Levent Kuzgun birer şarkıyı solo olarak yorumladılar.Koroda; Erol Arslan yönetiminde, Sazlarda; Ud'ta Erol Arslan, Kanunda Turan Vurgun, Ritimde Hasan Koç, Bendir Orhan Benli, Keman Ayhan Yörük yer alırken, Koroda; Sadık Gürel, İsmail Kılıçlı, Eyüp Dohman, İrfan Cüre, Sven Steinbock, Serkan Koç, Nurten Muştlı, Emre Yalvaç, Ayşe Can, Gülşen Demirörs, Elif Kaya, Reyhan Şengezer, Mehtap Özgüler, Hülya Sevüktekin, Ayşe-Nur Suvatlar, Fehime Şahin Yılmaz, Levent Kuzgun, Ayten Tuner, Hatice Akdemir, Derya Bozkurt, Reyhan Zeran, Ayse Aykus Gürsoy yer almakta.

Konser sonrası bir açıklama yapan Erol Arslan ''Yeşilçam klasiklerinden oluşan repertuarımızla verdiğimiz başarılı konsere katılarak bizleri onore eden tüm sevenlerimize, koro arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Sizlerin bu ilgisi müzik kültürümüzü daha uzun yıllar yaşatarak gelecek nesillere aktarılmasında çok yardımcı olacaktır, ayrıca büyük bir özveri ile çalışarak sizlere bu geceyi sunan bütün arkadaşlarımada buradan tesekkür ediyorum, iyiki varsiniz'' dedi.

Konserde satılan içecek ve yıyeceklerden elde edilen  gelirın, Hamburg ile İzmir'de iki okulun öğrecilerinin, öğrenci değişik programlarına katı olarak  verileceği belirtildi.

Çalışmalarına çarşamba günleri, 19:30-21:30 arası, Haus 7, Hospitalstr. 111 adresinde devam eden Koro ile ilgili daha geniş bilgiye, Koro yönetmeni Erol Arslan'ı arayarak edinebilirsiniz (Tel.: 0177 24 00 323) veya koronun facebook sayfasınından edinebilirsiniz.