6 Kasım'a kadar devam edecek festival, Altona semtindeki Zeise Kino’da Tara Mamedova ve grubunun müzik dinletisi ile başladı.

Fransız yönetmen Caroline Fourest’in yönettiği ve Kürt kadınların IŞİD ile mücadelesinden esinlenerek çekilen “Sister's in Arms" film büyük beğeni topladı. 

Festivalde toplam 37 film gösterilecek 

Festivalde uzun ve kısa metrajlı filmler, belgeseller ve çocuk filmleri ile toplam 37 film sinema severler ile buluşacak. Film gösterimlerinin yanı sıra yönetmenlerin ve oyuncuların da katılımlarıyla paneller düzenlenecek. Festivaldeki Paneller ve çocuk programları ücretsiz olacak. 

EMEL ANNE BELGESELİ

Festival kapsamında Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de, aralarında sivil polislerin de bulunduğu bir grup tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ın yaşadıklarının ve adalet arayışının ele alındığı 'Emel Anne' belgeseli de gösterilecek. 

6 Kasım'da Studio Kino'da saat 18:00'de gösterilecek belgesel filmin galasına yönetmen Kazım Kızıl ve Emel anne de katılacak. Kazım Kızıl belgesel ile ilgili olarak şunları belirtiyor: 

'Bu belgesel, 6 yıl önce oğlu dövülerek öldürüldüğünden beri bir bedende iki ruhla yaşamına devam eden Emel Korkmaz'ın birçok insanın ona verdiği isim Emel Anne'nin hikayesidir.'

SÜHEYLA KAPLAN