Festival, 30 Ekim 18:30’da Zeise Kino’da müzik dinletisi ile başlıyacak ardından Fransız yönetmen Caroline Fourest’in yönettiği ve Kürt kadınların IŞİD ile mücadelesinden esinlenerek çekilen “Sister's in Arms" filmi ile açılışını gerçekleştirecek.

Festivalde toplam 37 film gösterilecek

Festivalde uzun ve kısa metrajlı filmler, belgeseller ve çocuk filmleri ile toplam 37 film sinema severler ile buluşacak. Film gösterimlerinin yanı sıra yönetmenlerin ve oyuncuların da katılımlarıyla paneller düzenlenecek. Festivaldeki Paneller ve çocuk programları ücretsiz olacak. 

Kürdistan’ın dört parçasından ve diasporadan filmler

Gösterilecek filmler Kürdistan’ın dört parçasından ve diasporadan filmler olacak. Festival bu yıl oldukça kapsamlı bir gösterim programıyla Kürt sinemasına gönül verenleri ağırlayacak. 30 Ekim ile 6 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 10.Kürt Film Festival’nin filmleri ve etkinlikleri Zeise Kino, Studio Kino, 3001 Kino salonlarında gerçekleştirilecek. Festival 30 Ekim saat:18:30’da Zeise Kino sinema salonunda “Sister in Arms” filmiyle start alacak. Festivalin programına www.hkff.de adresinden ulaşmak mümkün.
 

A.Aslı Filiz / Hamburg