Kentin Dammtor yakınında CCH Hamburg Fuar alanında farklı ülkelerden 900 katılımcının bulunduğu fuar 17 - 21 Şubat 2016 tarihine kadar sürecek. Fuarda turizmle ilgili en son yenilikleri bulmak mümkün.


Türk standı büyük

Türkiye Cumhuriyet Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği kapsamında B5 numaralı salonda 200 metrekare genişliğindeki alana 20 farklı turizm uzmanı Türkiye'den farklı şirketlerden katıldığı görüldü. Fuarda Türkiye turizmi ile ilgili bilgi veren Kültür Müşaviri Dr. Tahsin Yılmaz, “Türkiye dört mevsim tatil yapılabilecek bir ülkedir. Bizlerin ülkemizi ve turizm beldelerini tanıtmamız çok önemlidir. Bunun için Almanya'nın çeşitli büyük turizm fuarlarına her yıl katılıyoruz” dedi.



Alman turizm pazarı önemli

İstanbul'da terör saldırısı ve Rus turistlerin azalmasının turizm sektörünü etkilediğine işaret eden Dr. Tahsin Yılmaz, “Bu olaylar tabii ki turizm sektörünü biraz etkiledi ama bizler bunu en aza çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda gerçekçi olmak gerekir. Elbette Alman turizm pazarı bizler için çok önemlidir. Ama çok sayıda Almanlar Türkiye'yi iyi ve yakından tanıyorlar. Alman turistlerin ziyaretlerinin devam edeceğine inanıyorum” ifadesinde bulundu.


Yüzde 5 artış bekliyoruz



Önemli olan ekonomik kriz dönemini olumlu bir yöne çevirmek gerektiğinin altını çizen Dr. Yılmaz, “Ekonomik kriz turizm sektörüne zarar verdi ama asıl önemli olan bu krizi olumlu yöne çevirebilmektir. Fiyatlar çok uygun ve bir çok turizm ülkesine göre. 2016 yılı nasıl bir seyir alacak bunu hep birlikte göreceğiz ama bizler tanıtımı çok iyi yapmalıyız. Antalya ve çevresinde kültür zenginliği, Türk mutfak kültürü, misafirperverliğimiz başta geliyor. 2015 yılında 5,5 milyon turist ağırladık bu yıl yüzde 5 civarında artış bekliyoruz” açıklamasında bulundu.


Güral her yıl Hamburg fuarında



Almanya'da çok sayıda fuara katıldıklarını ve her yıl Hamburg fuarında bulunduklarını belirten Güral Premier Şirketi temsilcileri Emrah Kabakçı ve Zeynep Vural, “Uzun yıllardır Hamburg fuarına katılıyoruz. Çünkü tanıtım çok önemlidir. Burada Tekirova ve Belek tesislerimizi tanıtıyoruz. Bize gelen turistlere eksiksiz hizmet sunuyoruz ve turistler istedikleri herşeyi bulabiliyorlar. Amacımız ve hedefimiz fuarlarda bulunup tanıtımımızı uzmanca yapmaktır. Krizler fırsattır bu fırsatı çok iyi değerlendiriyoruz” dediler.



Alternatif turizm Ağaç Evleri


Türkiye için önemli fuarlara katılan Kadir’in Ağaç Evleri’nin sahibi Kadir Kaya da Türkiye alternatif turizmini tanıtmak için Hamburg fuarına katıldı. Kadir Kaya, fuarda Türkiye’nin alternatif turizmini tanıtmak için katıldığına işaret ederek, ‘’Hamburg fuarı önemli fuarlar arasında. Özellikle alternatif turizme büyük ilgi var. Bizde fuarda alternatif turizmi temsil ediyoruz. Doğa ile içiçe, doğal, otantik, romantik, ağaçtan yapılmış evler, ormanlık alanda bulunduğu Olimpos Antalya yakınındadır’’ açıklamasında bulundu.