Avrupa Postası / Haber Merkezi

Hamburg eyaleti Başbakanı Olaf Scholz (SPD), Kültür Bakanı Barbara Kisseler, eski Eğitim Senatörü ve Yeşiller Partisi eyalet milletvekili Christa Goetsch ile sinema dünyasından Kai Wissinger, Bettina Zimmermann, Peter Lohmeyer, Maria Schrader, Hannelore Hoger, Pheline Roggan ve Sandra Borgmann'ın gelmesiyle tüm kameralar ve foto muhabirleri onlara yöneldi.


Dakikalarca yoğun ilgi gösterilen sinema dünyasının ünlülerine, ayak üstü soruların yanında, imza almak için uzun kuyruklar oluştu. 



FATİH AKIN İLGİ ODAĞI OLDU



Film Festivali kapsamında 27.09. 2014 Cumartesi günü Douglas-Sirk Ödülü verilecek olan, Ermeni soykırımı bağlamında bir ailenin hikayesini anlatan "The Cut" (Kesik) filmi yönetmeni ve rejisör Fatih Akın'ın gelmesiyle tüm dikkatler Akın'a yöneldi.



Tatort dizisinin star oyuncusu Fahri Yardım ve Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak ile eşi de akşamın seçkin konukları arasındaydı.  



GÖZLER TÜRKİYE KÖKENLİ KONUK ARADI

Dikkatlerden kaçmayan bir başka ayrıntı ise, Türkiye kökenli sanat ve siyaset çevrelerinden konuk sayısının neredeyse yok denecek kadar az olmasıydı.



Film Festivali Başkanı Albert Wiederspiel ile Belediye Başkanı Olaf Scholz'un konuşmasında Fatih Akın'a teşekkür demeci sonrası, komedi filmi "Pride" ilgiyle izlendi.



1985 yılında İngiltere'de bir yıl devam eden maden işçilerinin greviyle dayanışmak için, yeni bir oluşum kuran ve ilk zamanlar işçiler arasında pek kabul görmeyen bir grup lezbiyen ve eşcinselin amansız çabası ve örnek dayanışmasını içeren film sonrası, Film Festivali açık büfeyle Elysee Oteli'nde gecenin geç saatlerine kadar devam etti.