Daha önce "Cemo" adlı şarkıları suç delili sayılan Grup Yorum'un geçen yıl yapılan polis baskınında Türkiye'de bir ilk daha yaşanarak, albüm kayıtlarına "örgütsel doküman" diye el konulmuştu. 


Albüm 14 şarkıdan oluşuyor





''Halkın Elleri'' albümü 14 şarkıdan oluşuyor. Hem söz ve müziğin büyük bölümü hem de şarkıların düzenlemeleri Grup Yorum'a ait. 


Grup Yorum'un 5 yıldır beklenen albümü 12 Kasım'da yayınlandı...

Yorum, Halkın Elleri isimli 22.albümüyle 5 yılda biriktirdiklerinden bir derleme sunuyor. Bu süre içinde ülkemizde yaşanan birçok konuya dair yapılmış olan bestelerden oluşan albümün aslında 1 sene önce çıkarılması planlanıyordu. Ancak polisin tüm albüm kayıtlarına el koyup geri vermemesi üzerine tüm kayıtlar yeniden yapıldı. El konulan kayıtların yenilenmesinin yanı sıra, bu süre içinde gelişen Gezi Ayaklanmasına atfen şarkıların da eklendiği albüm Yorum dinleyicilerinin beğenisine sunuluyor.


Halkın Elleri albümü 14 şarkıdan oluşuyor. Hem söz ve müziğin büyük bölümü hem de şarkıların düzenlemeleri Yorum'a ait. Ama özellikle bu albümde düzenlemelerden kayıtlara kadar her aşamada Yorum'un dostlarının da büyük emekleri göze çarpıyor.

Kolektivizmin gücüyle tüm zorlukları ve engellemeleri aşan, el konulan ve geri verilmeyen albümünü baştan yaratan Yorum, tüm şarkılarında mücadele çağrısını yineliyor.

Yorum'un bilinen ve sevilen müziklerinin yoğun olarak hissedildiği Halkın Elleri albümü, 30. yılını kutlamaya hazırlanan Yorum'un dinleyicilerine bir armağanı niteliğinde...