Hamburg'da Grup Çalcaz “Hem çalcaz hem söylücez” adı altında verdiği konserle müzikseverlere sunduğu muhteşem konserle dinleyicileri büyüledi.

Salon almadı

Kentin Altona semtinde W3 – Werkstatt katkılarıyla Uluslararası Kültür ve Politik Derneği ortaklığında, Nernstweg 32-34 adresinde gerçekleşen konsere yoğun ilgi oldu ve salon tıka basa doldu yedek banklar ilave edilmesine rağmen ayakta kalanlar oldu.

İki bölümden oluştu

Mine Erdoğan, Cemalettin Zeyrek, Yılmaz Çalış ve Umut'tan oluşan Grup Çalcaz, Sezen Aksu'dan Neşet Ertaş'a kadar farklı sanatçıların parçalarını yorumladı. Muhteşem performansla değişik yörelerin kenarda köşede kalan parçaları kendi tarzında sunan grup büyük beğeni topladı.

Yoğun istek oldu

Konserde Grup Çalcaz'ın solisti Mine Erdoğan yorumladığı parçaların anlamını hem Türkçe hem de Almanca olarak müzikseverlere iki dilde açıklamasını da yaptı. “Denizli'nin horozları”, “Burçak tarlası”, “Bahçe duvarını aştım” gibi birbirinden güzel parçalar seslendirdi. Çoğu parçalara müzikseverlerde eşlik etti. Programın sonunda yoğun istek üzerine “Yalan dünya” parçasını seslendiren grup uzun süre alkışlandı ve müzikseverlerden tam not aldı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG