Projesini sanatçı Umut Azad Akkel'in üstlendiği The Path, kamusal alanda çeşitli etkinliklerle sanatseverlerle buluştu. Akkel projenin amacının sorulara farklı açılardan yaklaşmak olduğunu söyledi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Kultur Neudenken ve Tempelhofer Feld’de gerçekleşen etkinlikler, sanatseverlerin de yoğun ilgisi ile karşılandı. Sanat yönetmenliği ve eş Küratörlüğünü Umut Azad Akkel'in üstlendiği projede Küratörlüğü Şehnaz Layıkel, Oyun Temsilciliğini Sophia Schmidt, Etkinlik Koordinatörlüğünü Pegah Keshmirshekan ve Ilgaz Yalçınoğlu üstleniyor.

Berlin’de gerçekleşen proje kamusal alanda sanat yerleştirmesinden, kapalı alan sergisinden ve bunlara paralel etkinliklerden oluşuyor. Projenin ismi ise Akkel’in aynı isimli ve bu proje kapsamında gösterilen çok elementli sanat çalışmasından geliyor. Projeyi metropolle birey arasındaki ilişkiyi, kuir ve feminist bir perspektiften sorunsallaştıran disiplinlerarası bir proje olarak tanımlayan Sanatçı Umut Azad Akkel, 'Proje göç dalgası, gentrifikasyon ve hızlı kentsel dönüşüm sırasında, metropol değişirken bizi de içerebiliyor mu? Ya her gün katettiğimiz yollar hiçbir yerden başlayıp hiçbir yere varmıyorsa? Deneyimlediğimiz bir birliktelik mi, yoksa potansiyeli olan bir ‘ötekilik’ mi? Sonuçlar, alternatifleri, çözümler neler ve bu süreçte sanatın rolü ne olabilir? sorularıyla başladı'' dedi.

Müzisyen Zeyrek'ten gençlere tavsiye: "Herkes bir enstrüman çalmayı denemeli" Müzisyen Zeyrek'ten gençlere tavsiye: "Herkes bir enstrüman çalmayı denemeli"

Berlin'de sanatseverlerle buluştu

''Etkinlikler, bu karmaşık varoluşumuz üzerine hep birlikte düşünmek için, entelektüel ve yaratıcı bir alan açıyor.'' diyen Akkel, ''Etkinlik dizisi ile amacımız sorduğumuz sorulara farklı açılardan yaklaşmak, çeşitli cevapları ve sorular doğrultusunda ortaya çıkan problemleri bir araya getirmek. Etkinliker, Berlin ve İstanbul’dan yola çıkarak iki metropol arasındaki göç dalgaları ve kültürel iletişim, kentsel dönüşüm, gentrifikasyon, kamusal alanda sanatın yeri ve bireyin kamusal alandaki varoluşu gibi konulara odaklanıyor. Etkinlikler arasında Oyun ile sanatçı eşliğinde yürüyüşler, paneller, film gösterimleri, müzik performansları, tiyatro oyunları da yer alıyor.'' ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan ARSLAN 

Foto: İlyas Hayta