Antalya'da ilk kez düzenlenen Uluslararası Gitar Festivali AKM'deki açılış konseriyle başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Aspendos Salonu'ndaki açılış konuşmasında, kentteki festivallere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını söyledi. Başkan Akaydın, Antalya'da festival süresince sanat adına unutulamayacak beş güzel gece yaşanacağını belirtti. Festivalin sanat yönetmeni Ahmet Kanneci'ye katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Akaydın, Antalya Gitar Festivali'nin de diğer festivaller gibi sürdürülebilir etkinlik haline dönüşmesini temenni etti. 

Festivalin açılış konserinde İspanyol Jose Manuel ve Francisco Cuenca Morales ikilisinin kurduğu Duo Cuenca grubu sahne aldı. Yaklaşık 1,5 saat süren konseri izleyen Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden oluşan topluluk piyano ve gitarın harika uyumu keyifli zaman geçirdi. Özellikle Rodrigo'nun 'Gitar Konçertosu'nu çalarak salondaki izleyiciyi büyüleyen ikiliye ıslıklarla tezahüratlar yapıldı. Konser sonunda İspanyol ikiliye hayran kalan katılımcılar, dünyaca ünlü usta grubun kapıda satılan albümlerini satın aldı. 

GİTAR SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

Konserden önce Türk gitar yapımcılarının katılımıyla gerçekleşen 'Gitar Tarihsel Gelişimi ve Türk Gitar Yapımcıları' adlı bir resim ve fotoğraf sergisi de meraklılarının beğenisine sunuldu. Sergiden etkilenen katılımcılar, resimleri ve fotoğrafları cep telefonlarının kamerasıyla görüntüledi. Serginin, Antalya'da klasik gitarın gelişiminin görülebilmesi açısından önemli bir adım olması amaçlandı. Festival, 25 Şubat Cumartesi gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.