Bir süredir Avrupa turnesinde olduğu açıklanan Dostlar Tiyatrosu kurucusu Genco Erkal'in, Nazım Hikmet ve Bertolt Brecht’in şiirlerinden oluşan Kabare oyununa,  tiyatro ve TV seyircilerinin yakından tanıdığı Tülay Günal ile Piyanist Yiğit Özatalay’ın eşlik etmeleri izleyicilerden yoğun beğeni topladı.

Nazım Hikmet şiirlerini olağanüstü bir doğallıkla seslendiren Genco Erkal, sahne performansıyla tiyatro severlere sessizlik ile kahkahaya arasında git-geller yaşattı.



Geçirdiği bir kaza sonucu sol kolu alçılı olarak sahneye çıkan Genco Erkal, bir buçuk saat süren Kabare'de, Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’, vatana, karısına, oğluna hasret dizeleri ve savaş karşıtı şiirleriyle tiyatro severlere unutulmaz bir gün yaşattı.


Genco Erkal’ın salonu titreten o tok sesiyle, Cem Karaca’nın "Çok yorgunum... Beni bekleme kaptan"ı , Timur Selçuk’un "Dostların arasındayız, güneşin sofrasındayız" şarkısı ile "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ" ve "Ben bir ceviz ağacıyım" dizelerini okuduğunda salondan alkış geldi.



YİĞİT ATALAY VE TÜLAY GÜNAL İLE GENCO ERKAL BİR BAŞKA DİNLENİYOR


Yiğit Atalay’ın piyanosu ile Tülay Günal’ın Almanca, İngilizce ve Fransızca söylediği enstrüman güzelliğindeki sesi ve şarkıları, Genco Erkal'in tok sesiyle birleşince, salonda sanki Ruhi Su konserlerinde olduğu gibi en küçük bir "tık" sesinin dahi çıkmaması dikkatleri çekti.



Öte yandan usta oyuncu Genco Erkal'in sahnede söylediği şu sözleri güne damgasını vurdu:

"Kaba kuvvetle yola çıkanların, kaba kuvveti yargılamaya hakları yoktur",  ve " Adalat istiyoruz, adalet. Halkın ekmeğidir adalet. Her gün nasıl ekmek gerekiyorsa, adalete de ihtiyaç var. Günlük ekmeği pişiren halk, adaleti de kendi pişirmelidir."