Uzun seneler sonra Hamburg'da muhteşem bir konser veren Fuat Saka, eski dostlarıyla biraraya gelmenin çoşkusunu yaşadı.



Türkçe yayın yapan Radyo Metro:pool Hamburg 93.0 FSK'nın organizesinde gerçekleşen konsere yoğun ilgi oldu. 
Sanatçı Fuat Saka, kanun üstadı Turan Vurgun, orgda Fırat ve klarnette Tuna'dan oluşan ekip alkışlarla sahne aldı.

UZUN SENELER HAMBURG'DA YAŞADI



Usta sanatçı Hamburg'da uzun yıllar yaşadığını ve çok sayıda dostları bulunduğunu belirterek, “Hamburg'da dostlarımızla birlikte çok çalışmalarımız oldu. Zaman içerisinde dağıldı bazılarımız. Dostlarımdan gelemeyenler var ama mutlaka gelemeyenlerin bir sebebi vardır. Sizlerle yıllar sonra birarada olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

ÇOK SAYIDA TV DİZİSİ VE SİNEMA FİLMİNE MÜZİK YAPTI


Fuat Saka, Theodorakis'in yanı sıra Wolf Biermann ve Maria Farantouri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü Avrupalı müzisyenlerle sayısızca ortak projeler geliştirip, sahneye çıkarak, müziğin evrensel ruhunu ve farklı kültürlerden insanları birleştirici özelliğini gözler önüne serdi. Sanatçı, kendi projelerinin yanı sıra çok sayıda televizyon dizisine, sinema filmine müzik yapmıştır. Fuat Saka 1952 yılanda Trabzon'da doğup küçük yaşta müziğe ilgi duymuştur.



KARADENİZ RÜZGARI ESTİ

Konser esnasında çalışmalarından ve Hamburglu dostlarından söz eden sanatçı gitarı eşliğinde sunduğu konserde adeta Karadeniz rüzgarı estirdi.

Fuat Saka, “Hepimiz bir otobüse biniyoruz ve ben şoför, arkadaşlarımda yardımcılarımız Karadeniz'den Hamburg arasında yapacağımız bu yolculukta sizlerin memnun kalmaları için elimizden geleni yapacağız ve yolculuğun sonunda tek tek hepinizi evlerinize teslim edeceğiz” dedi.



İki bölümden oluşan konserde müzikseverler, sanatçının söylediği bazı parçalarına zaman zaman eşlik ettiler. Konserin sonunda sanatçı ve ekibi yoğun istek üzerine tekrar sahne alarak uzun süre müzikseverler tarafından alkışlandı.