''Aracı olmak istiyorum''

İlk kişisel sergisini 15 Ocak’tan 1 Nisan tarihine kadar Kuzey Almanya’nın Itzehoe şehrinde sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanan Aslı Filiz, Özgür Politika'dan Ardin Diren'e konuştu.

Berlinale'de protesto: "Hepimiz Suç Ortağıyız” Berlinale'de protesto: "Hepimiz Suç Ortağıyız”

Hamburg Güzel Sanatlar Akademisinde grafik tasarım bölümündeki eğitimine de devam eden Sanatçı Filiz, 'Mezopotamya Renkleri' isimli sergisi ile Mezopotamya kültürünü ve renklerini konu olarak seçmeye özen gösterdiğini söyledi. ''Kendi topraklarımın acısını, düşlerini, sevinç ve hüzünlerini Avrupa'daki insanlara yansıtmak istiyorum. Böylece, Mezopotamya halkının geçmişte ve günümüzde, tabi özelde Kürtlerin başta kültürü, dili olmak üzere, maruz kaldıkları zulme de tercüman ve aracı olmak istiyorum. Bu bağlamda, yoğun bir şekilde tarih ve mitoloji çalışıyor, araştırıyorum.'' dedi.

3 ay boyunca açık olacak

''Uzun yılların uğraşı ve emekleri neticesinde birikmeye başlayan çalışmalarımı gören hocalarım ve dostlarım, bunların bir sergide hayat bulması gerektiği noktasında öneride bulundular.'' diyen Filiz, ''Sergim 15 Ocak’tan 1 Nisan'a kadar 3 ay boyunca Kulturhof Itzehoe adresinde sergilenecek. Sergim, çalışmalarımın renklerini görmek, hissetmek, konuşmak, fikir paylaşımı yapmak isteyen herkese açık. Dünya, kadınlarının mücadelesi sanat ile değişecek.'' ifadelerini kullandı.