Ödülü Alman Yeşiller Partisi  Eşbaşkanı Cem Özdemir takdim etti. 26 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında  Freiburg-Mundenheim semtinde devam eden müzik festivaline Pazar günü Fazıl Say’ın muhteşem piyano konçertosu festivale olan ilgiyi artırdı.

Binlerce Fazıl Say hayranı konser çadırını tıklım, tıklım doldurdu. ‘Mozart’ın Şark dünyası’ isimli eseriyle Say’ın kendi bestelediği çok sayıda eserlere klasik müzik hayranları sanatçımızı alkış tufanına tuttu. Dünyanın tanınmış sanatçıları Fazıl Sayı gala programında yalnız bırakmadı. 

25 ülkeden  bine yakın katılan sanatçılar Fazıl Say’a ülkesi adına yaptığı demokratik girişimleri destekledi. Festival’in sunucusu galaya gelen 2500 izleyeni İstanbul’a davet etti.

Sunucu ‘İstanbul’u Gezi Parkı’nı muhakkak görmelisiniz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan artık bu alaturka sanatçıyı rahat bıraksın yetti artık’ diye espirileriyle dikkat çekti.

Festivali organize eden Alexander Heisler’ bu yıl festivalin ödülü Fazıl Say’ın çünkü onun gibi başarılı, yetenekli müzisyen çok nadir. Halkı için yaptığı demokratik girişimler ve başarısı Fazıl Say’a  ne kadar ödül versek azdır. Onun için onu sanatıyla baş, başa bırakalım, konserini hep beraber keyifle dinleyelim’ diye konuştu.

Ödülü takdim eden Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ‘ Fazıl Say’ı başarılı çalışmaları ve ülkesinin halkını unutmadığını ‘Gezi Parkı’ desteğiyle büyük takdir topladığına dikkat çekti. Festival ödülü olan küçük kırmızı renkli tac’ı takdim eden eşbaşkan Cem Özdemir sembolik olarak tacı sanatçı Say’ın başına yerleştirdi.


FAZIL SAY: BU GÜZEL KENTTE KONSER VERMEKTEN MUTLUYUM


Defalarca bis yapan ve ayakta alkışlanan Say ödül töreninde ‘Bu güzel festivali organize eden Alexander Heisler’i tebrik etti. Sanatçı Say uluslararası müzik festivalinde çok çeşitli müzik alanında başarılı sanatçılarla birarada olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. İlk defa 26 yıl önce 17 yaşında bir genç olarak Freiburg kentinde Göthe Enstitüsünde Almanca dil eğitimi için geldiğini şimdi ilk defa bu güzel kentte konser vermekten mutlu olduğunu söyledi.  Freiburg’un 125 yıllık Filarmoni orkestra ve Akordiyon orkestrasın kendisine eşlik etmesine teşekkür etti.

Fazıl Say’ın Freiburg prömiyerine gelenler izleyenler konser ve gala öncesi konser çadırları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Fazıl Say’ın Almanya’da çıkan ilk kitabını yayınlayan Yayınevi ‘Seemann Henschel’in sahibi Dr. Jürgen A. Bach konser ve gala programında ‘Say’in piyanist, besteci, kozmopolit ve biyografisini içeren kitabını tanıttı.  Konsere gelenler Fazıl Say’ın kitabını ve müzik albümünü satın almak adeta birbiriyle yarıştı. Davetliler arasında Freiburg Belediye Başkanı Dr. Dieter Salomon, belediye encümeni İbrahim Sarılatın ve çok sayıda seçkin davetli bulundu . Programda belediye encümeni İbrahim Sarıaltın, parti eşbaşkanı Cem Özdemir ve tanınmış perküsyon sanatçısı Murat  Coşkun salonda izleyenlere  Türk mizahın efsanesi ‘Nasreddin Hoca’ fıkraları anlattılar. Encümen Sarılatın ve eşbaşkan Özdemir ünlü türkücü Neşet Ertaş’ın ‘neredesin sen’ türküsünü  başarıyla yorumlayıp gala programında Anadolu rüzgarı esti. Almanya’nın tanınmış perküsyon sanatçısı Murat Coşkun değişik perküsyon enstürmanlarıyla herkese unutulmayacak bir şov sundu. Dünyanın dört bir yanından Freiburg Çadır Müzik Festivaline gelenler arasında klarnet ve caz müziği efsaneleri İsrail’li Giora Feidman, Amerika’dan Perry Robinson, viyolensel sanatçısı Milena Wilke, Paul Maar, Michael Godard, Matthias Deutschman gibi çok sayıda sanatçıların solo konserleri izleyenlere müzik ziyafeti sundu.