Cuma akşamı Almanya, İsviçre ve Fransa’dan konsere gelen 2 bin 500’e yakın klasik müzik severler Say’ı defalarca ayakta alkışladı.

Piyanist Fazıl Say yaklaşık iki saat süren solo konserinde Komponistler Claude Debussy, Frederic Chopin’in noktürnlerini başarıyla yorumladı.

Piyano virtüözü Fazıl Say programına Komponist Claude Debussy’nin ‘Dansöz Delphes’ , ‘Duvak’, ‘Ovadaki Rüzgar’, ‘Modere’, ‘Kesilen Serenat’, ‘Batık Katedral’, ‘Pucks Dansı’, ‘Düz Renkli Saçlı Kız’, ‘Batı Rüzgarın Gördükleri’, ‘Karda Ayak İzleri’, ‘Anacapri Tepesi’, ‘Sesler ve Kokuların Akşam Rüzgarında Girdabı’ eserleriyle başladı.



Piyanist Fazıl Say eserleri büyük ustalıkla yorumlarken eserlerin sahipleri Claude Debussy, Frederic Chopin’in ruhunu, yaşamını adeta salonda canlandırdı.

Programın ikinci bölümünde komponist, piyanist Frederic Chopin’in yorumladığı parçalar içinde Op.37/1, Op. 32/2, 20.cis-Moll Op. Posthum, Op. 48/2, Op. 9/1, Op. 9/2 izleyenlerden yine büyük alkış topladı.



Fazıl Say programın sonunda finali ‘Sarı Gelin’ türküsü ve Ozan Aşık Veysel’in ‘Kara Toprak’ türküsünü piyanodan çıkarttığı perküsyon sesleriyle yorumladı ve kendisini pür dikkat izleyenlere ustalığını bir kez daha kanıtladı. Sahnede defalarca bis yapan Fazıl Say’a çiçeklerle teşekkür edildi.

Programın bitişinde bir çok hayranı fotoğraf, CD, konser kitapçığı, konser biletlerini imzalatmak için Fazıl Say’ı bir an olsun yalnız bırakmadı.