Yazar Aydın Engin'in yazıp yönettiği yeni oyunda ilk defa baştan sona Almanca oynayan Ulüm Tiyatrosu, salonu tıka basa dolduran ve çoğunluğunun Alman olduğu seyircilerini gülmekten kırdı geçirdi..

Herkesin anlayabileceği bir Almanca ile oynanan oyunda, Alman, Türkiye kökenli ve diğer izleyiciler aynı tiyatro salonunda oyunu birlikte izleyip, birlikte gülmenin verdiği keyifle çok neşeli iki saat geçirdiler.

ALMANYA YA GÖÇÜN HİKAYESİ SAHNEDE



Almanya'daki göçmenlikle ilgili bir çok konunun ele alındığı oyunda, aslında Theater Ulüm Türkiye'den Almanya'ya göçün kısa bir hikayesini anlatıyor. Belki çoğumuzun yaşadığı bu hikayeyi unutan Türkiye kökenli seyircilere hatırlatıyor, ama özellikle bu hikayeyi neredeyse bu yönüyle hiç bilmeyen Alman seyircilerini önce çok güzel bilgilendiriyor. İzleyenlenlerin yer yer duygulandığı oyunda, ağız dolusu gülme sonrası dakikalarca alkış tufanı dikkat çekti.

OYUNCULAR DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI



Oyunun sonunda gösterdikleri müthiş performans ile seyircilerini selamlamaya çıkan Theater Ulüm oyuncularından Atilla Cansever, Hatice Onar, Tuncay Çolak, Mücahit Kazan, Narin İncik ve Arda Erdoğan'ı, salonu tamamen dolduran seyirciler ayakta alkışladılar.



Daha sonra da Theater Ulüm'e desteklerini esirgemeyen "Ulüm Tiyatrosunu Destekleme Derneği" Yönetim Kurulu üyelerinden Hr. Müller, Hr. Prof. Dr. Mühlich ve Hr. Dr. Lechner ile, Zeliha Gündoğdu ve Fatma Sarı'ya hediyeleri takdim edildi.

Theater ulüm bu güzel komedi oyununu 17.01.2016 da Ulm'de, 07.02.2016 da Bielefeld`de ve 14.02.2016 da Stuttgart'ta sahneleyecek. Oyunu görmek ve yer ayırtmak isteyenler için Telefon numaraları: 0731-6025937 veya 0173-9530875..