Essen Birinci Bölge Belediye Başkan Yardımcısı (Yeşiller) Gönül Eğlence´nin girişimleri ile geçtiğimiz kış, Essen Kent Kütüphanesi´ne bağışlanan kitapların, kütüphane envanterine kayıt işlemleri tamamlandı.







                           Gönül Eğlence ve Reinhard Pass


Kent Kültür Dairesi Başkanı Andreas Bomheuer ve Kent Kütüphanesi Genel Müdürü Klaus-Peter Böttger´in devreye girmeleriyle hızla tamamlanan devir-teslim işlemlerinin ardından kitaplar Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı ve Bayam Consulting&Communications´ın organizasyonuyla Essen´e nakledilmişti. Şimdilerde ise kayıt işlemleri tamamlanan yayınlar, okuyucularını bekliyor.

5 Haziran akşamı 19:30´da Essen Merkez Kütüphanesi´nde gerçekleştirilecek resmi açılış töreninde, projenin hayata geçirilmesini mümkün kılan aktörlerin yanı sıra, Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Reinhard Pass ve Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şule Özkaya hazır bulunarak konukları selamlayacaklar. Açılış konuşmalarının ardından ise, „Aksak Ritim“ adlı eseri kısa süre önce Almanca´ya kazandırılan yeni kuşak yazarlardan Gaye Boralıoğlu ile iki dilli bir okuma gerçekleştirilecek. Etkinliğin moderasyonunu ünlü edebiyat çevirmeni Recai Hallaç üstleniyor.