Essen şehrinde kültür ve sanat faaliyetlerinde bulunan Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü (INIMB) 7 Renk 2.Türkü Kervanı Konseri düzenlerken, etkinliğe müzik sevenlerin ilgisi yoğun oldu.

Konser öncesi bir selamlama konuşması yapan INIMB Başkanı Bircan Şimşek Kartal salonu dolduran yüzlerce davetliye hitaben, “INIMB Korosu olarak 7 Renk 2.Türkü Kervanı ile yola çıktık, sizleri de bu kervana dahil etmek istedik ve bunun içinde bu akşam burada mola verdik“ dedi. Konserin ilk bölümünde INIMB THM Koro Şefi Evren Erkazancı Helebi yönetiminde ki INIMB Korosu, bir birinden güzel Türküleri seslendirerek adeta Anadolu'yu bölge bölge, il il dolaştı.



ALİ ÇAKAR TÜRKÜLERİYLE DAVETLİLERİ COŞTURDU

Etkinliğe Türkiye'den davetli olarak katılan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar, konserin ikinci bölümünde sahne aldı ve sevilen türküleriyle davetlileri coşturdu. Neşet Ertaş'tan ve Ege yöresinden türküler seslendirerek bol bol alkış alan Çakar'a bir Ege Türküsünde, özel kostümüyle Renay Özdemir zeybek oyunuyla eşlik etti. Etkinlikte ayrıca Türk düğünlerin olmazsa olmazı olan Kına Gecesi düzenledi. Folklor ekibi, temsili olarak sahneye getirilen gelin için gerçek kına yaktı ve kına türküsü seslendirerek de büyük beğeni topladı.

KADINLARA VERİLEN HAK UNUTULMADI



Konserde bir konuşma yapan ve 5 Aralık Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının veriliş gününü hatırlatan T.C. Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, “bütün kadınlarımızın bu gününü büyük bir saygıyla kutluyorum“ dedi ve konserle ilgili olarak şunları söyledi:
"Kültürümüzü sanatımızı yurtdışında Almanya'da yaşatmak için büyük çaba sarfeden, kültür gönüllülerine her birine sayın Bircan Hanım'ın şahsında koromuzun değerli üyelerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Az bir iş yapılmıyor, basit bir iş yapılmıyor. Türk kültürünün bayrağını Almanya'da Essen şehrinde dalgalandırmak hiç basit bir iş değildir, alkışlarımızla onlara destek olmamızı öneriyorum“.