Hamburg'un tanınmış sahnelerinden Ernst Deutsch Tiyatrosu, 22 Kasım, Pazar günü göçmen kökenli çocuklar ve velileri için indirimli gösteri sunuyor.


Ernst Deutsch Tiyatrosu 19. yüzyılda yaşamış ve dünya masal antolojisinin öncülerinden Alman Grimm Kardeşler'in “Rumpelstilzchen” masalını dört yaşından büyük çocuklar için oyunlaştırdı. Grimm Kardeşler'in biriktirip, derlediği “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”, “Bremen Mızıkacıları”, “Kül Kedisi”, “Fareli Köyün Kavalcısı” ve “Kırmızı Başlıklı Kız” gibi masallar, Türkçe masal kitaplarında da pekala yer alırken, Türkçe'ye “Kurugürültü” diye çevrilen “Rumpelstilzchen” masalı Türkler arasında pek bilinmeyen masallardan.



Bilet fiyatları 6,50 Euroya indirildi

Masalı yönetmen Hartmut Uhlemann sahneye uyarlandı. Rengarenk kostümlerin ve çocuklarında hep bir ağızdan eşlik edebileceği masal şarkılar ve tekerlemelerinin de yer aldığı oyunda, rolleri Bruno Bachem, Ana-Lena Lapscheck, Constanze Marienfeld, Lennart Matthiesen, Nikos Ritsikalis, Leenert Schrader ve Stephan A. Tölle paylaşıyor. Normalde 18 Euroluk bilet fiyatları özel gösterim için 6 Euro 50 Cent'e indirildi.


Yaklaşık altı yıldır Hamburg'daki kültür mekanlarının interkültürel açılımı için çeşitli tiyatrolar ve konser salonları ile gönüllü çalışmalar yürüten milletvekili Güngör Yılmaz, “Dijital ve sanal dünyanın çocukları çok fazla etki altına alarak, yaratıcılıklarını törpülediği çağımızda, çocuklara erken yaşta tiyatro sevgisi aşılamak gerektiğini düşünüyorum. Tiyatro çocukların hayal dünyalarını, dil becerilerini ve hafızalarını geliştirir” diye konuştu.

 

Oyunun konusu

Çok sevdiği kızı Hanna'nın samanı çıkrıkla eğirerek altına çevirebildiğini söyleyen bir değirmencinin abartıları ülkenin kralının kulağına gider. Kral değirmencinin kızından bunu ispatlamasını ister ve Hanna'nın zorlu macerası başlar.


İlgi duyanların
0177-4520300 numaralı telefondan ve [email protected] email adresine başvurarak biletlerini ayırtmaları gerektiği belirtildi.