Böhmermann, 12 Mayıs programında yayınlanmak üzere kendisine gönderilecek politik her fıkra ve hiciv için 103 Avro ödeme vaadinde bulunmuştu.

Alman komedyen Jan Böhmermann, kendisine politikacıların fıkra göndermesi durumunda ise, kendi parasından ayrıca 500 Avro bağış yapma vaadinde bulunmuştu. Böhmermann programında hiçbir politikacının fıkra göndermediğini açıkladı.

IRKÇI İLE ÇİNLİ ARASINDAKİ FARK

Programa gönderilen fıkralardan alıntılar yapan Böhmermann'ın "Bir ırkçı ile Çinli arasındaki en önemli farklılık nedir" şeklinde okuduğu fıkraya yanıt olarak, "Irkçılığın çok yüzü vardır" sözü dikkat çekti.



Program öncesi yaptığı açıklamada, "Ben gazeteci değilim. Benim için basın özgürlüğünden öte, sanatsal özgürlük daha da anlamlıdır" diyen Böhmermann, sakallı olarak yeni imajıyla izleyicilerin karşısına çıktı.

RTL'DEKİ GELİN / DAMAT ARANIYOR PROĞRAMI ELEŞTİRİLDİ

"Neo Magazin Royale" de Almanya'nın tanınmış magazin TV'si RTL'deki Vera'nın "Damat aranıyor" programında yapılan usulsüzlükler ve manipülasyonlar ekrana taşınarak, izleyicilere programa katılmamaları çağrısı yapılarak, ekranda verilen telefon numaralarınının da (para kazanma tuzağı gerekçesiyle) aranmaması tavsiye edildi.

Daha sonra ise bu haftanın stüdyo konuğu olarak 2015 yılında kendi isteği ile politikadan ayrılarak geri duran Sol Parti Federal Parlamento milletvekili ve eski meclis grup başkanı Gregor Gysi sahneye davet edildi.

ERDOĞAN MUHALİF GAZETELERİ YASAKLATIYOR

Gysi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'deki en büyük muhalif gazeteyi yasaklamakla tehdit ettiğini, gazetecilere baskı yaptığını ve Suriye'de İslam Devleti adlı IŞİD terör örgütüne karşı savaşanlar ile Türkiye'deki Kürtleri bombalatmakla suçlayarak sert dille eleştirdi.

Gregor Gysi, Erdoğan'a yöenlik sövgü şiiri sonrası Cumhurbaşkanı tarafından açılan dava için ise, " Davanızın  avukatı olsaydm elbetteki beratinizi isterdim" dedi.