Elmshorn’da Göçmenler derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenenlediği Dostluk ve Kültür Festivali  etkinliği davetlilerin yoğun katılımı ile başladı. 

Elmshorn belediyesinde organize edilen bu etkinlik bir çok kültürü hatırlama ve dostlukları pekiştirme amacı taşıyor.

Dernek yöneticilerinden Nazan Malkoç; “Dostluğu, kardeşliği ve barışı pekiştirmek için bir aradayız ve bir çok kültürü tanımak, hatırlamak, farklı halkları bir araya getirmek düşüncesinden hareketle dostluk düşüncesini vurgulamak amacındayız ama esas olarak 9 Kasım 1938’de Almanya’da yaşanan ‘kristal gece’ diye adlandırılan yahudilere karşı yapılan ırkçı saldırıların tekrar tekrar yaşanmasını istemediğimiz için dostluk festivalini organize etmeye başladık" diye belirtti.

Festival kapsamında çeşitli geleneksel halk dansı, müzik şenliği, ve sergi organizasyonu ile etkinlik devam etti. Festivale katılan dernek temsilcileri, ziyaretçilere kendi ülkelerine ait yöresel yemek ve içeceklerden ikram etti.

Kilim motifi sergisi

Organizasyonda yer alan kilim motifleri sergisi ilgi odağı oldu.

Sergi sahibi A.Aslı Filiz; “Kadınlar tarafından işlenen kilimlerin üzerindeki motifler, hüzünleri, ayrılıkları, biten aşkları, doğumları, ölümleri, bolluk ve bereketi dile getiren, özlemi ve umutları anlatan çeşitli sembollerle kadınlar kendi hikayelerini dokumuş kilimlere. Bende bu hikayeleri anlatan bir çok motif arasından ‘eli belinde kadın’ motifini ele alıp ve bu kilimleri dokuyan kadınların duygularını kendi bakış açımla yorumlayarak çalışmalarımı tasarladım” diye belirtti.