MÜYORBİR de WOMEX'te yerini aldı!

 MÜYORBİR’i Burhan Şeşen, Hüseyin Turan ve Mehmet Gümüş’ün temsil ettiği fuarda Erdal Erzincan da konser verdi. Şeşen, “Eminim ilerleyen yıllarda Türkiye de bu fuara ev sahipliği yapacaktır” dedi.

MÜYORBİR (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği), geçtiğimiz günlerde gerçekleşen WOMEX (World Music Expo) Fuarı’nda yerini aldı. Her yıl müzik sektörünü tek bir çatı altında toplayan WOMEX, bu yıl 90 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde müzik profesyoneline ve 47 ülkeyi temsil eden 260 sanatçıya ev sahipliği yaptı. Finlandiya’nın Tampere kentinde yapılan fuarda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye standı kuruldu. Fuarda Türkiye’yi, MÜYORBİR, MÜ-YAP (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği), MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) temsil etti.

Erdal Erzincan’dan konser

Büyük bir ticaret ağı olma özelliğine de sahip olan fuara MÜYORBİR’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Turan ve Mehmet Gümüş katılırken MÜYORBİR Üyesi Erdal Erzincan da WOMEX 2019 Sanatçı Ödülü’ne layık görülen Kayhan Kalhor ile konser verdi.

Türkiye de ev sahipliği yapabilir

Yurt dışı fuarlarının dünyadaki müzik sektörüne uyum sağlama ve bilgi alışverişinde bulunabilme açısından çok önemli bir alan yarattığını belirten Burhan Şeşen, “WOMEX daha çok etnik müzik alanında sanatçılarla müzik prodüktörlerini ve menajerleri buluşturan bir fuar. Türkiye birçok konuda olduğu gibi bu konuda da bir cennet. Bu kadar kültürel çeşitliliği olan bir başka ülke bulmak kolay değil. Bu fuarda Erdal Erzincan gibi bir ustayı da binlerce kilometre ötede verdiği konserde dinlemek göğsümüzü kabarttı. Eminim ilerleyen yıllarda Türkiye de bu fuara ev sahipliği yapacaktır” dedi.